Full fart mot sommar!!

Nu är det inte långt kvar till sommar. Jag behöver en ny bikini och skulle helst av allt vilja ha den här supersnygga från Nelly. 1100 kr är dock inte riktigt min prisklass när det gäller bikini. Men jäklar i havet vad snygg!!!


119089-447

Klänning till salu

Säljer nu denna klänning från ASOS. Har köpt för många klänningar så en del blir ju bara hängande i garderoben. Auktionen hittar du här.

119089-446

Mars!

I morgon går vi in i mars månad. Då är det vår. Man kan iofs inte tro det när man ser all snö utanför fönstret men mars är ju en vårmånad, så det så!

119089-445

Dagens andra outfit

Hemma från jobbet men inte färdigjobbad. Ska nu sätta mig med lite rättning och planering. har bytt till en skönare outfit för detta ändamål. Det bidde den nyköpta klänningen från HM tillsammans med en rosa top och strumpisar. Skönt som attan.

119089-444

Nya kjolen

Här kommer en bild på den nya kjolen jag fyndade igår för 75 kr. Det är en puffig ballongvariant med stora fickor. Den blir skön i sommar med vitt linne till.

119089-443

Dagens klädval

Ännu en supersuddig outfitsbild. Måste kolla kameran... Idag föll valet på:

♥ Randig top/tunika HM
♥ Grå kofta Soft grey
♥ Jeans Lee
♥ Stövlar Skopunkten

119089-442

Klick!

Så enkelt, klick, och så kommer det hem i brevlådan. Inte så kul när man ska betala dock, men det tänker vi inte på nu... Klickade hem den cerisa klänningen från Ellos. 179 kr med rabattkod. Köpte också DVDn Tristan och Isolde för bara25 kr! Var det någon som såg programmet Lyxfällan som gick på TV för ett tag sedan, känner mig lite träffad ...

Färg och fickor

Jag gillar plagg med fickor. Just nu är jag lite less på min gråsvarta garderob så lite färg välkomnas gärna. Det här söta linnet från ASOS har både fickor och färg. Kostar ca270 kr. Yes, please!

119089-441

Shoppat

Jaha, löning idag occh redan har man slösat. Var på HM idag. Hade lagt unden en svart klänning med fickor. Förutom den slank det med lite andra saker också. En grå klänning med stjärnor, en puffig kjol med stora fickor och två rosa toppar. Allt är iofs inte provat (orkade inte) så det kan hända att en del får lämnas tillbaka. Jag hade i alla fall ett presenkort på 150 kr, men det räckte inte riktigt...;)


Förmiddagen

Jag har jobbat hemma under förmiddagen då två av mina klasser är på praktik. Min första och enda lektion börjar kl 2 och sen arbetslagsmöte. Har hunnit planera eftermiddagens tysklektion, temat jag ska börja med i morgon och läst ett kapitel i en bok vi läser med arbetslaget. Borde ha gjort mer men jag känner mig lite sjuk så jag kommer inte riktigt igång. Har hunnit betala räkningar och beställa jordgubbsklockan från Kyssjohanna också. Det var ju inte meningen. I blame Kelly hihi;)

Nu ska jag värma på lite lunch samtidigt som jag kikar på Jamie Oliver på DVD. Tänkte använda hans grejer i skolan. Undervisar ju på Hotell- och Restaurangprogrammet en del så de ska få lära sig lite om engesk mat tänkte jag. Jaha, snart till jobbet, känns ju helknäppt såhär dags...

Rosa idag

Har ju känt mig lite färglös så idag blir det rosa kofta till det vanliga svarta. Matchar med rosa halsband och ring från Pilgrim.

119089-436

Svart svart svart

Kollade igenom min outfitsbilder från vintern. Det var ju inte vidare muntert! Bara svart och grått och svart och grått. Jag måste verkligen piffa upp garderoben med lite färg. Kanske den här klänningen från Ellos??

119089-435

Apropå skor...

så ligger de här skorna just nu ute på Tradera. Jag får inse att jag inte kan gå i dem ordentligt. De är bara använda en liten stund en gång. Mina auktioner hittar du här.

119089-434

Dagens önskeskor

Dagens önskeskor är röda och hittas hos La Redoute. Kostar strax över 400 kr. Snygga till sommaren som jag längtar till så jag nästan blir tokig, och det piggar ju alltid upp med rött!

119089-433

Jag och Sofi

Såhär ser Sofi Fahrman ut på den senaste bilden i Aftonbladet. Ser en viss likhet med min outfit från i lördags. Ja, det är jag och Sofi alltså hihi :)

119089-432Bild. Aftonbladet.se

Måndag

Så var det måndag igen efter en hel veckas ledighet. Känns sådär... Som tur är är två av mina klasser på praktik så början av veckan blir lugn. Skulle vara på lektion och bli arg just nu annars... Tänkte ta ett span efter jobbet, har inga pengar att shoppa för (lön i morgon) men titta går ju. Ska kolla om jag hittar det här linnet på Indiska och sen måste jag kika på HM efter den vita klänningen Danwei fick tag på i helgen.

Ha det gott!!!

119089-431

Undies

Jag är i behov av lite nya underkläder och funderar på HM:s nya linje Our Perfect. Underkläderna ser väldigt sköna ut och jag gillar enkla fräscha underkläder till vardags.

Kolla även i modellens hår, precis så vill jag ha det, väx nån gång!!!


119089-428

Jordgubbslisa tjatar vidare...

Nu har accessora en billig variant av jordgubbshalsbandet. Halsbandet kommer från Ms Bijoux. Tyvärr finns det bara i rött. En röd gubbe har jag ju redan, är ute efter en vit eller svart. Originalet är helt uteslutet för tillfället men hade jag mer pengar så...


119089-427

Voom

Voom är ett märke som har en hel hög med fina klänningar att erbjuda. Mina favoriter är dessa två. Fler exempel kan du kika på här.


119089-425119089-424

Hårutmaning

Antar utmaningen om hår jag hittade hos Käthe:

Vad har du för hårtyp: Tunna strån men väldigt många
Hur många gånger i veckan tvättar du håret: I stort sett varje dag, tyvärr
Vilket schampo och balsam använder du: Olika, mest köpt i vanliga affärer
Vilket är ditt favoritmärke när det gäller hårvård/stylingprodukter: Osis
Hur ofta besöker du frisören: alldeles för sällan efter att min frisör slutat, hittar ingen ny jag är nöjd med
Värsta frisyren du någonsin haft: hade superkort i 11-årsåldern, men då var jag nöjd med det, såg nog ut som en liten kille. (Spretluggen på 80-talet också förstås!!)
Ditt drömhår: Jennifer Anistons hår
Nämn 3 bra produkter du inte kan vara utan: -
Vad är det värsta som skulle kunna hända ditt hår: Att tappa det.
Rakt eller lockigt: Rakt
Kort eller långt: Mittemellan just nu, skittråkigt
Har du färgat håret någongång: Alltid färgad, började på gymnasiet
Vilken färg isåfall: Oj, kastanj, mörkbrunt, slingor, mörklila, rött....

Fler som vill anta utmaningen?

Saknar mitt hår jag hade under gymnasietiden.....

119089-423

Lördagens outfit

Dagen har hittils bjudit på en promenad samt lite TV-spel i soffan. Jag skulle visa D hur bra jag var på bilspel, det var jag inte... Ikväll blir det melodifestival hemma hos en kompis med några tjejer. Det blir trevligt. Hoppas på vin också ;)

♥ Klänning med rosett HM
♥ Top HM
♥ Strumpbyxor Lindex
♥ Grå stövlar Skopunkten

119089-422 

Jordgubbar igen!!

Nu har Kyssjohanna fått in en grön jordgubbe. Den är rätt fin men jag ville ju ha en rosa!!

119089-419

Jag har också fastnat för de fina jordgubbsklockorna som några bloggerskor redan bloggat om. En vit skulle jag gärna klicka hem men 395 kr, njaa det får vänta lite. Innan jag bestämt mig är nog allihop slut, men det blir ju billigare så;)

119089-420

Mina auktioner

Mina auktioner avslutas snart. Passa på nu!!

E-bay

De här söta klänningarna finns att bjuda på på E-bay. Har själv aldrig shoppat via e-bay, lite feg. Ni som vågat, dela gärna med er av erfarenheter.


Shoppingrunda

Nyss hemkommen från shoppingryndan med min kompis Ulrika. Lyckades hålla mig från att shoppa alltför mycket. Eller, ja, det gick ju inte att shoppa mycket eftersom jag knappt hade några pengar... Jag får lön den 27 varje månad. Det enda som kom med hem var en top från HM för 98 kr. Hade egentligen tänkt att vänta men de var nästan slut. När jag kom hem låg ett presentkort från HM i brevlådan, typiskt. 150 kr i bonus fick jag, trevligt. Igår fick jag också 50 kr i presentkort på MQ när jag gick med i deras klubb. Det räcker iofs inte speciellt långt men ändå.

Toppen från HM tror jag blir fin i sommar med svarta eller grå shorts eller redan nu med svarta eller grå byxor. Tyvärr är mina byxor lite små så jag är på jakt men jag hittar inget som passar. Ska även försöka gå ner ett par kilo men vi får väl se hur det går...

119089-416

Bröllopsdans

Jag älskar serien Everybody loves Raymond. I ett avsnitt gifter sig storbror Robert och dansar bröllopsdans. En sån dans vill jag också ha på mitt bröllop. Lite roligare än vals, eller hur?






Valp

I sommar ska D:s föräldra få en ny hundvalp. De har en vovve, Skorpan som är elva år och nu blir den en liten valp från samma ras. Så här ser de ut som valpar, hur söta som helst. Tollare heter rasen. Fler bilder  rasen finns här. Kan bli några besök hos svärföräldrarna i sommar:)


119089-414 Bild lånad från Tollare.se

Funderingar en torsdagkväll...

Jag har just spenderat en och en halv time i telefon med en kompis. Trevligt, det är inte så ofta man gör det längre, inte lika ofta som när man var 17 direkt. Vi har kännt varandra sedan vi var 16 ungefär, och det blir hhmmm vänta nu...14 år? Hur kan det stämma, ja just det, vi blir ju 30 i år. Det känns ju helt osannolikt!!

Har faktiskt lite 30-årsångest (en liten variation från den vanliga ångesten, ombyte förnöjer, eller?). Jag vet inte varför för jag har det väl rätt bra egentligen men ni vet det där klassiska "jag har inte gjort nåt spännande och vad vill jag med mitt liv och bla ba bla". Jag vet, det är klyschigt men ändå har jag hamnat där. Jag var så säker på att det inte skulle bli så. 30-årskris, hallå! jag kommer liksom ihåg när min pappa fyllde 30 år. han var ju vuxen då ju. Jag är ju inte vuxen. När som helst kommer jag att bli avslöjad. På jobbet kommer dom på en dag att "Hallå, hon kan ju faktiskt ingenting, vad är det här egentligen för människa?".

Nej, men ärligt talat så känns det ganska konstigt. Jag har ju inte hunnit med annat än att plugga och nu jobbar jag. Jaha, är det här livet liksom? Jag vill mer, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vad. Har alltid varit så feg också och aldrig vågat göra en massa spännande saker. Vet inte om jag vill heller, men ska man inte göra det?

Det jag kommit på i år är vilka kläder jag trivs i, alltid nåt. Har alltid kännt att jag liksom inte haft nån stil men nu tror jag att jag hittat min. Ingen djup insikt men ändå. Nu är det bara resten kvar. Typ, vill jag ha barn (alla kompisar har redan), vill jag göra någon långresa innan jag bildar familj och i så fall vart? Vill jag verkligen jobbba som lärare och om inte vad ska jag då göra?

Ja ni hör, lite snurrigt just nu. Om pappa levt känns det som jag hade haft en annan säkerhet. Honom kunde man alltid fråga om saker. han hade liksom koll och hade ett avslappnat sätt att se på livet. Det är så jag minns det i alla fall. Mamma har ju inte mer koll än jag ibland känns det som. Och hon är ju lite hispig. Ibland är det ju jag som får vara mamman. Det är en annan sak som är jobbig med att bli äldre. Man upptäcker att ens föräldrar (eller förälder i det här fallet) och andra "vuxna" inte alls har så bra koll som man trodde när man var liten. Det är lite ångestframkallande bara det.

Det är mycket som är ångestframkallande. Måste nog gå in på Youtube och kika på lite roliga klipp... gör vuxna människor det???

Sommaroutfit

Den perfekta sommarautfiten finns hos ASOS. Visst börjar man längta!!

119089-413

BUS

Jag är verkligen hur blek som helst nu. Tänkte prova brun utan sol men jag vet inte om jag vågar. Man vill ju inte bli orange eller randig. Linda tipsade om en variant från Hawaian Tropic men jag kan inte hitta den. Någon annan som har ett tips på en bra BUS???

Beställning

En liten beställning från Ellos blev det idag. Måste ju fira att det är sportlov (finns alltid en bra ursäkt, eller hur?). Det är rea på den puffiga jeanskjolen så den hoppade ner i korgen. En marinblå blus med prickar fick också komma med. 25% rabatt på valfri vara fick man också.

Tack till Kelly och Käthe för inspirationen och information om storlekar. Läser era bloggar dagligen:)


119089-412119089-411

Träna, nu jäklar!

Nej nu f-n måste jag ta tag i träningen! Känner mig som ett riktig tjocko. Tränade cirkelträning igår och idag har jag för avsikt att ta mig till Friskis för ett Ki-pass. Problemet är att mitt träningskort gått upp i rök. Har letat överallt men det finns inte. 50 kr kostar det att få ett nytt så det får väl bli så..

Mot Beach 2007!!

Gult som solen

Gult kommer i vår och känns riktigt somrigt. Hittade den här toppen hos ASOS. Visserligen är det 70% akryl i den som sänker betyget en aning, men den var fin i alla fall.

119089-410

Första, andra, tredje...

Idag har jag ropat hem tre stycken mönster från 60-talet på Tradera för 10 kr styck. Tanken är jag försöka mig på att sy en klänning så småningom. Nu fattas bara tyg och tråd. Jag vet inte riktigt vilket tyg jag ska ha. Några tips kanske?


Köpa tyg

Jag har tänkt att jag ska försöka mig på att sy något eget plagg. Problemet är att utbudet på tyger är uselt i denna stad. Någon som känner till någon bra nätshop där man kan köpa tyger??

Favoriter

Jag antar härmed Käthes utmaning och listar några favoriter ur min garderob. Men gud vad svårt det ar, har nästan ångrat mig redan. Så här blev min favoritlista (som den ser ut nu, kan ha ändrats om 5 minuter).

Tre favoritbutiker

1. HM, billigt och snyggt
2. ASOS, samma motivering, dock svårt med storlekar, speciellt på skor.
3. Indiska, både kläder och inredning, det jag gillar:)

Tre favoritoutfits

1. Förklädesklänning från Flash (min Velvet-kopia)
2. En förklädesklänning till från (otroligt nog) Manhattan i Sthlm
3. Hundtandsmönstrad kjol från HM
119089-404
Tre par favvoskor (svårast)
1. Stövlar från Skopunken, används flitigt just nu
2. Skoletter med rosett
3. Leopardballerinas, inte använda än iofs men i vår så...
119089-405
Tre favoritsmycken (också jättesvårt ju)
1. Armband från Indiska
2. Silverhjärta med lång kedja
3. Dubbelradigt pilgrimhalsband

119089-406

Boots

Om jag var lite bättre på att gå i klackar skulle jag gärna gå omkring i dessa boots i vår. Kommer från ASOS. Spännen på skorna är ju trend i vår och färgen är snygg också.

119089-403


Gårdagens shopping

Igår var jag i Västerås och shoppade lite. Här i stan finns ingen bra hobbyaffär så Panduro var första anhalten. Där köptes lite scrapbookingmaterial. På Lindex köptes strumpor och trosor och på HM blev det en T-shirt för 69,50. När D slutat jobbet åkte vi till Ikea där det blev mat och lite shopping, dock mindre än vanligt. En klädställning till mina klänningar, krokar att hänga på insidan av garderobsdörren (hittade ingen bild) och lite småsaker.

Idag blir det ingen shopping, vill helst inte gå ut alls. 15 minusgrader, fy, nu vill jag ha vår.




Mer färg

Även om det är svårt att tro det just nu (15 minusgrader brrr) så är det inte länge kvar till vår. Jag har upptäckt att min garderob är ganska färglös, mest grått och svart, så till våren vill jag ha lite mer färg. Jag har ju fastnat i ett klänningsberoende, dels för att det är så snyggt och skönt, dels för att mina byxor blivit för små, hmmm förstår inte hur det gick till.... I alla fall, ASOS har fått in de här fina klänningarna i olika färger. I like!


Budgetgubbar

Ja, jag kan inte släppa KJL-jorgubbsen. Tycker fortfarande att de är jättefina även om många lessnat för längesen. Jag får inse att jag inte har tillräckligt med argument för att kunna lägga en massa pengar på den äkta varan så det är budget som gäller för min del. Jag har redan en röd budgetgubbe men en svart och en vit skulle inte vara fel. Här finns både svarta och vita och även en hel klase med fina gubbar.


Dagens outfit

Här är en usel oufitsbild. Fattar inte vad som är fel. Antagligen är det både jag och kameran. I alla fall så har jag idag en hängselklänning från Mango, likadan som Danweis, hennes bilder är bättre.... Till den en svart top från HM och overknees från Gina Tricot.


119089-393

Dagens planer är att ta mig samman och gå till polisen och ansöka om nytt pass. Sedan tar jag tåget till Västerås och träffar D när han slutar jobbet. En tripp till Ikea och nåt att äta. Mer tänker jag inte planera, jag är ju ledig:)


Tradera

Så, nu har jag lagt upp några nya auktioner på Tradera. Det blev visst ett grått och svart tema. Säljer bland annat min s.k. Ebba-klänning och ett par fina pumps. Titta gärna in här.

Ledig

En hel veckas ledighet väntar! Tyvärr är jag väldigt dålig på att njuta av det och tiden bara går och vips så är det dags att gå till jobbet igen. Jag får nästan lite ångest för att jag borde njuta mer av ledigheten. Jag tog i alla fall sovmorgon i morse och sedan kikade jag på Gilmore Girls som min snälla lillebror hade spelat in åt mig. Nu har jag precis kommit ur duschen och ska fixa lunch. Eftermiddagens planer består av :

♦ Dammsugning (wihoo, glamour på hög nivå!) får vänta....
Tvättning (som sagt...) done
♦ Uppläggning av nya Traderaauktioner done
Packning och postning av traderapaket done
Ekonomikoll, måste kolla räkningar och så done
♦ Rensa lite och få iordning här hemma
♦ Boka böcker på bokrean

Så, det borde väl räcka för en dag. I morgon måste jag pallra mig ner till stan och skaffa nytt pass. Åker till England om tre veckor med jobbet så det börjar bli brådis. Har påmint eleverna om pass men inte skaffat nåt själv, bra föredöme som vanligt. Tänkte också kika på jeans, vill ha ett par stuprör men jag är rädd att jag inte passar i det, höfterna ser så breda ut när brallorna är smala hela vägen. Får se om jag hittar några.

Jahapp, dags att fixa lunch, det blir fiskbullar. Passar på när det bara är jag som ska äta. Det är nämligen i stort sett det enda D inte äter. Det enda sättet att få i honom en fiskbulle är att operera in den brukar han säga. Jag tycker det är gott! Oj, hämta posten också. Herregud vad mycket att tänka på när man är ledig;)

Habegär

Vill så gärna ha den här kjolen/klänningen från MQ som bla Caroline har. Men jag har ju egentligen inte råd just nu.... Ska försöka hålla mig.

Dagens lilla köp

Ett litet köp blev det idag i samband med matköpet. Ett set för fransk manikyr för 39.90. Det ska jag pyssla med någon dag nu när jag är ledig i en vecka.

119089-392

När jag går i mina gyllene skor...

Guldiga skor är något som syns mycket till våren. Jag kommer ihåg när jag var liten och åkte till Italien. Där fanns det hur mycket skor som helst (jag var tokig i skor redan då) och jag minns att jag gillade dem med mycket guld och glitter. Mamma tyckte väl inte att det var så snyggt men nu får jag ju bestämma själv :)

Hos Scorett finns dessa guldiga varianter. Jag gillar speciellt de översta till vänster.

119089-388119089-390119089-389119089-391

Lovely dress!

Jag är ett stort fan av förklädesklänningar och har lite svårt att låta bli att shoppa klänningar hela tiden. Den här gråvita från Topshop gillar jag verkligen. Synd bara att Topshop inte finns i min stad. Eventuellt blir det en tur till Stockholm i veckan så då är ett besök på Topshop givet.


119089-387Bild:topshop.com



Ljusterapi

Jag har ju glömt att berätta vad jag fick av D i alla ♥-dagpresent. Vi brukar inte bry oss om att fira den dagen men i år hade han slagit på stort. Jag fick en bodyclock. Det är en väckarklocka med en ljusterapi lampa i. Man ställer in den så att den simulerar soluppgång. Det ska göra att man blir piggare. Den ska vara bra mot vinterdepressioner. Det ska ta ungefär en vecka innan man känner skillnad, så det är lite spännande. Den är inte så snygg men skitsamma, funkar den så är det ju underbart.
 
För mer info kan du klicka här

119089-386

Värsta schlagern!

Nu har videon släppts till Markoolio och Linda Bengtzings "Värsta Schlagern". Jag gillar låten, den är lite rolig och videon är rätt kul också.

Kvällens outfit

Ikväll blir det hemmakväll med tacos. Jag inviger den nya klänningen från Mango som kom häromdagen. I like it!

119089-385

Och så ASOS

ASOS får ju in nyheter varje dag och idag föll jag för dessa två plagg:

Klänningsfeber

Klänningsfebern fortsätter. Undrar om det finns något bra botemedel mot den. Om någon vet får ni gärna tipsa om det för min form är allvarlig. Klickade in mig på Urban Outfitters hemsida och hittade en hel hög med fina klänningar att bli tokg över. Här är ett litet axplock:

119089-382


Dagens outfit

Jag var för trött i morse, som vanligt, så outfiten kommer nu istället. Jag vill så gärna ha sommar så jag försöker locka hit den med hjälp av shorts...

♥ Shorts Lindex (75 kr på rean)
♥ Polo HM
♥ Stövlar Skopunkten

119089-381

Look-a-likes

Vilken väljer du? Den från ASOS för ca 330 kr eller den från HM 198kr. Själv är jag lite sugen på den från HM.

119089-380119089-379

1. ASOS                                                                                                                                          2. HM

Klänning

Jag har länge suktat efter den här klänningen från HM. Den har inte funnits i butik här och inte på nätet heller. Idag släpptes den tydligen i webbshopen men gick åt så snabbt att jag inte hann med att se den ens:( Ska man behöva bo i Stockholm för att kunna shoppa fina kläder?

119089-378


Tänk positivt!!



Rena rama julafton

Efter dagens klänningsskörd från HM kom hyresvärden upp med ett paket hon tagit emot när jag inte var hemma. Det var min klänning från Mango som redan hade kommit. Herregud, nu får jag ju ge mig med klänningar, det börjar bli sjukligt. Klänningsstopp från och med nu!! Klänningen var fin i alla fall, men jag trodde jag beställt en svart men den var grå visst. Jaja, den var fin i alla fall.

119089-366

Dagens skörd, klänningar igen...

Idag hittade jag en klänning på stan som jag inte kunde låta bli trots att jag borde. Bilderna blev väldigt suddiga men den är grå med en rosett under bysten och veckad i kjolen. När jag kom hem hade dessutom paketet från HM anlänt. Det två klänningarna passade jättebra. Däremot åker två klänningar från HM Young tillbaks. Det var en chansning. Jag har läst i andra bloggar om klänningarna men jag var inte tillräckligt liten för att komma i dem, eller i dem kom jag men de var lite för tajta för min smak.


119089-377

Shopaholic...

har fått in nya plagg. Jag föll för klänningen från Dallin Chase i svart och en vit tubklänning från Susana Monaco. Tyvärr lite dyra priser men det är kul med inspiration.



119089-376119089-375

Rosiga kinder

Såhär års känner man sig allt annat än fräsch och solbränd. På Aftonbladets hemsida får du tips om hur du får fina rosiga kinder i väntan på solen. Kika här.

Tisdag

Idag ska jag prata engelska. Lärarna från England kom igår och idag ska vi sitta i möten och äta och fika och äta och fika. De ska få träffa eleverna som ska komma till England i vår. Igår var det sen middag på puben. Kl 12 på natten kom jag hem så jag känner mig aningens seg idag. Tydligen har det kommit mängder av snö under natten och det verkar inte sluta snöa heller så det är väl dags att pulsa iväg strax.

Dagens outfit blir följande:

♥ Klänning Pronto Moda
♥ Kofta Manoush (kan bli en grå från Soft Grey, har inte bestämt mig)'
♥ Leggings
♥ Svarta stövlar Skopunkten

119089-322

Middag

Ikväll blir det sen middag på stan. Jag ska träffa några lärare som kommer hit från England. Tåget anländer vid 21 så det blir sent ikväll. I morgon kväll blir det middag igen. Jag har ingen vidare lust men man får väl offra sig ibland. I mars är det min tur att åka till England tillsammans med några elever så det kan ju vara bra om man är lite trevlig nu. Jag orkar inte klä upp mig, det får bli jeans och tröja. Piffar till outfiten med ett svart bälte och en kuvertväska med rosett.

119089-372

Klänningsugen

Trots otaliga klänningköp under denna vinter är jag sugen på fler. Idag gick jag en liten runda på stan på lunchen och sprang på denna skönhet som Emilee redan hunnit få med sig hem. Den vill jag väldigt gärna ha men jag försöker ju spara mina pengar. Jaja, vi får väl se hur det går...

Gult är inte fult!

Idag kom den här klänningen i brevlådan. Jag ropade hem den på Tradera för ynka 50 kr. Klänningen finns på HM Divided nu och kostar där 249 kr. Klänningen är oanvänd så jag tycker det var ett riktigt kap. Jag tänker mig den till våren med ett par vita leggings och ballerinaskor. Kanske funkar den över jeans också.

119089-371

Sommar!!!

Nej nu får det räcka med kyla! Jag längtar efter sommar så jag håller på och spricka!!!! Det är fortfarande 10 minusgrader och jag trivs inte i den temperaturen. Ca 25 grader är mer min grej liksom...

119089-370

Ingen bra dag

Fy, känner mig deppig idag:( Söndagar kan ibland vara lite jobbiga när man känner att man inte har någon större lust med en ny arbetsvecka. Fram till onsdag kommer det att vara mycket med jobbet och jag känner mig inte alls sugen. Fortafarande trött efter veckans feber och känner mig allmänt negativ nu. Som tur är har jag sportlov om en vecka. Det ska bli riktigt skönt!

Mejl

Jag har nu skaffat en ny mejladress till bloggen: [email protected]

Skriv gärna till mig!

Nya jeans

Jag är i behov av nya jeans. De jag har känns omoderna och obekväma. Helst av allt skulle jag skaffa ett par Acne men plånboken skriker NEJ!!! Var och kikade på HM idag och där hade de ett par grå jag spanat på ett tag. Idag var priset endast 198 kr men de fans såklart inte i min storlek. Cheap Monday är ju ett annat alternativ men jag kan inte bestämma mig. I vilket fall ska jag avvakta till nästa lön kommer. Helst skulle jag vilja ha ett par mörkblå och ett par grå. Vilket märke gillar ni bäst?


119089-369 Jeansen på bilden HM 198 kr

Dagens

Nyss hemkommen från en lång promenad till stadens köpcentrum. Shoppade lite material till min nya hobby, scrapbooking. Sambon fyndade en tröja i merinoull för 200 pix på MQ. Jag hade lätt gjort av med ett par tusenlappar därinne om jag hade haft möjligheten men jag var duktig och höll mig.

Nu är vi hemma i värmen igen och jeansen har bytts ut mot en skön förklädesklänning. Nu står lite slappande på tur följt av lite städning (förhoppningsvis). Ikväll blir det hemmamys.

119089-368

Händig?

Tycker du om att sy kan du själv fixa en snygg kjol med fickor och hängslen. Mönster finns att beställa hos Lily of the Valley. Tyvärr är storleken fel för mig annars hade detta projekt varit givet.


119089-367

Dress!!

Det blev ingen klänning från ASOS men däremot en liknande från Mango. Jag har aldrig beställt därifrån förut så det blir spännande att se hur det fungerar. Klänningen var lite billigare och så ingår frakten. Kunde inte låta bli då.


119089-366

To buy or not to buy....

that is the question. Nu har ASOS fått in den svarta förklädesklänningen igen. Den tog slut supersnabbt sist så vill man köpa den nu får man nog vara snabb. Jag är sugen men den kostar närmare 500 kr och jag känner mig lite snål. Med koden mcdonalds får man iofs 10% rabatt men det blir ju inte så mycket. Rabattkoder på lite mer än så önskas! Jag är även sugen att beställa den vita toppen med fickor...


119089-365

Ha-begär!

Om jag hade pengar skulle jag genast klicka hem den här fina tunikan med fickor från Velvet. Tyvärr är priserna på Velvets underbara kläder lite "out of my legue" så jag får nöja mig med att drömma tills vidare.

119089-364Bild: revolveclothing.com

Budgetköp

Väskan jag haft i vinter är en gammal LV-inspirerad skruttväska som jag köpte på Ullared för ett par år sedan. Den börjar bli lite risig nu. Plånboken är inte jättefull för tillfället så det blir inga stora utsvävningar men en budgetväska från Indiska slog jag till på idag. 74,50 gick den på. Duger till jobbet.

119089-363
Jag behöver en ny kamera!!

Hus

Jag vill flytta nu! Det går inte att få det snyggt i den här lägenheten. Inga förvaringsutrymmen överhuvudtaget gör att det ser stökigt ut hela tiden. Vi vill gärna ha ett hus och har tittat både på gamla och nya. Vi skulle helst bygga ett eget men det kostar ju lite grann. Timmerhus är fint och det kan vi båda tänka oss. Det här huset är ett Larsson-hus, lite kul eftersom jag heter samma hihi...

119089-362


Gratis!

Bli medlem i Gratisgenerationen och få presentkort på MQ, smycken från Pilgrim eller andra fina saker. Allt du behöver göra är att värva sju vänner som fullföljer ett erbjudande.

Klicka här för att bli värvad av mig.


Projekt

Jag har en del projekt på gång just nu. Eller på gång ska jag väl inte säga för jag har inte börjat med något än, men jag har det på gång i huvudet. jag har en klänning och en kjol som behövs sys upp. Jag fick en grå klänning i julklapp som är lite lång och så vill jag korta av den puffiga kjolen från La redoute. Tyvärr är jag usel på att sy men man måste väl lära sig nån gång...

Dagens önskeplagg

Dagens önskeplagg är det här söta linnet i vitt och lila från ASOS. Nu vill jag ha vår så man kan ha lite tunnare och skönare kläder på sig. Här är det 15 minusgrader just nu så det kan ju dröja ett tag till tyvärr.

119089-356

Klänning

Gillar du som jag förklädesklänningar finns nu denna hos ASOS för ca 400 kr plus frakt. Finns i två färger, brun och svart.

119089-354

Det mystiska paketet

Paketet jag hämtade innehöll julklappen jag fick från jobbet. Vi fck välja från en broschyr och skicka in en lapp och så kom presenten på posten. Puh, jag hade inte shoppat något som jag glömt bort! Min julklapp var en fin kockkniv med tillhörande skärbräda och förkläde. Det ska min kock få använda när han lagar mat åt mig hihi :)

119089-353

Väska

Den här väskan från ASOS tyckte jag var söt. Shoppingväska kanske? Men jag som är inne på att börja sy lite borde väl kunna knåpa ihop något liknande, eller vad tror ni? Jag har en hel hög med projekt i huvudet men än så länge har jag inte gjort verklighet av något...

119089-352

Paket

Jag har just fått en avi att jag ska hämta paket på posten. Jag vet inte vad det är!!!! Klänningarna jag beställt från HM ska inte komma förrän nästa vecka och något annat minns jag inte att jag beställt... det är inte så bra va? Jaja, ska ändå försöka släpa mig ner till Ica och köpa lite glass och nåt att äta (glass måste man ha när man är sjuk). Undrar vad det är!

Kul

Är hemma med feber idag. Usch vad tråkigt det är. Roar mig med att titta på ståuppkomedi på youtube. En av mina favvokomiker är Thomas Järvheden. Han har gjort en skiva också. Det är roliga och seriösa låter blandat. I like it!

Här är ett roligt klipp från Stockholm live.




Marits klänning

Så här söt var Marit Bergman på Elle-galan. Jag blev helt kär i hennes klänning. Någon som vet var den kommer ifrån. Funderar på om det går att sy en liknande...

119089-351

Love Label

Haléns har tagit in ett märke från London som heter Love Label. Jag har hittat en hel del snyggt där. Perfekt om man vill ha lite trendiga kläder till budgetpriser. Jag gillade ballerinaskorna med rosetter.


119089-350

Sjuk

Usch, känner mig sjuk idag. Ont i huvudet och feber, jäkla skit. Man vill ju helst inte vara hemma från jobbet i morgon. Ska lägga mig och titta på Djävulen bär Prada som jag lånade av en kompis igår så kanske det känns bättre:)


119089-349

Nej tack

säger jag till hög midja på shorts. Det känns bara som om man dragit upp byxorna för långt. Däremot tycker jag det är snyggt på kjolar.

♥ Shorts från ASOS
♥ Kjol från Haléns

Ja tack

skulle jag säga till de här skorna från ASOS. Antagligen skulle jag inte kunna gå mer än två meter i dem men skit samma, snygga är de i alla fall. Man kan ju sitta ner:)
119089-346

Lockat

Lockade till håret lite inför melodfestivalkväll hos en kompis. Känns lite bättre än det platta eländet innan i alla fall.


Frisyrpanik!

Hjälp! Jag vill ha nytt hår! Just nu är det en jobbig uppklippt mellanlängd på håret och dessutom är det jättetorrt och går fasen inte att få till. Jag velar fram och tillbaka, spara ut håret, spara ut luggen, kapa det....kommer inte fram till något bra. Det enda jag vet är att jag inte trivs med det nu. Några förslag?

Ayurveda


119089-332119089-332119089-332

Jag tycker att det är intressant med österländsk medicin. Något jag fastnat för är ayurveda. I vår västerländska kultur är vi bra på att hitta symptom och ge mediciner mot dem, men vi tänker inte alltid på vad som från början orsakat problemen. Inom ayurvedan ser man människan som en helhet och utgår från varje unik människa. Inom ayurvedan finns olika kroppstyper som har olika egenskaper och särdrag. För att må bra behövs en balans mellan de tr s.k. doshorna. Har man för mycket oblans åt ett eller annat håll får man problem av olika slag. Själv är jag  en Vata i ganska stor obalans. Du kan själv testa vilken dosha du tillhör här. Symptomen stämmer nästan läskigt bra på mig. Vilken dosha är du?


""

 Så här står det om Vata:

Vata

Vata dosha (kroppstyp) är ansvarig för alla rörelser i kropp och sinne, t ex muskelrörelser, nervimpulser och tankeprocessen. Vata kan sägas bestå av de två elementen rymd och luft, vilket gör Vata mycket rörlig och lättpåverkad.

Exempel på karaktäristiska egenskaper för Vata kroppstyp
• Smal, slank kroppsbyggnad - går ej lätt upp i vikt.
• Oregelbunden hunger och matsmältning.
• Ytlig sömn med tendens till sömnbrist.
• Entusiastisk och energisk till sin läggning.
• Lär sig nya saker snabbt, men glömmer också snabbt.
• Tendens till att oroa sig. Tendens till bristande självförtroende.

Vata-personer är ofta föränderliga och oförutsägbara. Det gör att de lätt får oregelbundna vanor. De har en benägenhet att bli hyperaktiva och överentusiastiska. Vid obalans agerar de ofta impulsivt och planlöst. De kan känna sig spända, splittrade och nervösa och kan ha svårt att slappna av. De har ibland svårt att fatta beslut, eller att veta vad de vill.

Deras stora anpassningsförmåga ger dem flexibilitet och obundenhet, men det tenderar också att göra dem och deras liv lite kaotiskt utan gränser och rutiner. Vata-personer har lätt för att påbörja nya projekt etc, med stor entusiasm, men har i allmänhet svårt att avsluta dem.

Vata kontrollerar centrala nervsystemet; psykiska och psykosomatiska åkommor kan ofta härledas till Vata-obalans.

En person med balanserad Vata-konstitution är smittsamt entusiastisk, energisk, spontan, flexibel och snabb i tanke och handling.

Vata i obalans innebär ett överskott på Vata-egenskaperna i sinne och kropp. Detta kan uttrycka sig som rastlöshet, oro, koncentrationssvårigheter, sömnproblem, förstoppning, torr hud, gaser, högt blodtryck, värk (oftast i huvud, rygg och leder), muskelryckningar, menstruationsbesvär, undervikt, kronisk trötthet m m.

Vanliga orsaker till Vata-obalans
• Överansträngning, pressande förhållanden, överstimulans.
• Missbruk av alkohol, tobak och droger.
• Plötsliga förändringar i livet.
• Oregelbundna vanor, sena kvällar, för lite sömn.
• För mycket sinnesintryck t ex från TV, video, dataspel etc.
 
(info. från vedalila.se)

Beyoncé's nephew on Tyra Banks

Hur söt som helst! Artisteriet verkar vara något som går i den där familjen.

ASOS-skorna

Sista chansen att buda på ballerinorna från ASOS.  Auktionen avslutas kl 15.13 idag. Auktionen hittar du här.

119089-307



Vaken

Klockan är bara halv nio och jag är redan uppe, en lördag!! Det känns riktigt bra faktiskt. De senaste veckorna har jag varit så trött att jag legat i sängen till kl 12 på lördagarna. Man undrar ju hur detta kommer sig att jag redan är vaken. Iofs har jag haft feber ett par dagar, så det har väl blivit nåt knas :). Ne, dags för frukost, i rimlig tid för en gångs skull.

30-årskris??

Fy, jag tror jag har en 30-årskris just nu. Jag vet inte vad jag vill och får lite panik över att jag inte hunnit gjort några roliga saker ännu. Satt och kikade på några bloggar jag brukar läsa och alla verkar jobba med nåt kul, det är moderedaktörer och skribeter och alt möjligt. Jag är gymnasielärare,hur glammigt låter det på en skala?? Inte speciellt va? Det är det inte heller kan jag tala om! Ok, plugga i sex år för ett slitigt jobb med taskigt betalt, joo det var ju ett bra val, eller? Nämen, det är faktiskt kul också, ibland, men shit vad jobbigt det kan vara... Fritiden går mest ut på att komma hem och stupa i soffan just nu, suck.

Gråa hår har jag haft länge, men än så länge kan jag dölja dem med lite färg. 10 kg tyngre än för några år sedan har jag lyckats bli också, härligt! Nej, men ärligt talat, jag vet inte riktigt vad jag vill. Ibland kan jag liksom känna, jaha, var det här allt liksom... Okej, jag har inte skaffat barn än men jag vet inte riktigt om jag vill det heller. Vissa dagar vill jag och andra dagar känner jag mest att det skulle vara omöjligt, jag som knappt orkar med allt nu.

Förmodligen borde jag sluta tänka så mycket hela tiden men det är ju helt omöjligt. Jag vet inte hur man stänger av huvudet. Det värsta är när knoppen sätter igång rejält på nätterna, då är man i fin form när man ska till jobbet. 3 timmars sömn brukar vara i minsta laget. Inte kommer man fram till något bra på nätterna heller, det är mest en massa noja och panik.

Hur vet man egentligen vad man vill?? Om man inte har en aning, hur fasen tar man reda på det då?? Tips mottages mer än gärna.

Gonatt!

Fredagens outfit

Idag blev det klänning igen, min grå förklädes/hängselvariant. Jag har blivit fast, tycker jeans är lite obekvämt numera. Kan iofs vara att de blivit lite tajta den sista tiden, hmmm vad kan det bero på? Skönt med fredag förresten!!!

119089-330

Pilgrim

Det var längesen jag köpte några smycken nu. Pilgrimberoendet jag hade ett tag har lagt sig lite men det finns fortfarande mycket fint att sukta efter. Just nu skulle jag kunna tänka mig det tjusiga hjärthalsbandet (lagom till alla ♥-ans dag såklart) och en söt och trendig uggla. Bägge halsbanden finns att köpa hos LeShop.se.



Today...

I look like this.

* Jeans Fornarina Flirt
* Vitt linne HM
* Lång tröja Soft Grey La Redoute
* Bruna stövlar Second Hand

Jahapp, iväg till jobbet igen... Skönt att det är fredag i morgon. I helgen ska jag sova läääänge!

119089-327

Gummistövlar

Ett par gummistövlar kan vara bra att ha men så himla kul är det ju inte att lägga pengar på. Om man ändå måste skulle jag kunna tänka mig de här rosa som finns just nu hos have2have.

119089-326Bild: have2have

Budgetsmink

Ett tips på billigt och bra smink är apotekets produkter. Passade på att testa när det var extra billigt. Mascaran är jättebra och fransarna blir separerade och fina. Den kostar 97 kr. Jag köpte även foundation för torr hy som är jättebra, 62,50 kostade den. Jag brukar ha svårt att hitta en bra foundation men den här funkade direkt.

119089-325119089-324
                                                                                                                                Bilder: Apoteket.se
RSS 2.0