after work

Jag blev övertalad att följa med på after work idag och det var riktigt kul och så slapp jag laga mat ikväll=). Men det var fasen vad lurig man blev på en cider och ett par glas vin ;). Resten av kvällen blir det soffan. Så skönt med helg!

TGIF

Fredag, finally! Skönt som attan. Det har varit en rätt lugn vecka men jag är sliten ändå av någon anledning. Idag är det rätt packat med lektioner men då går tiden fort =) Efter jobbet blir det eventuellt after work om jag orkar. Känns rätt lockande med soffan här hemma också. Jag vet, jag är en tråkig människa men det skiter jag i.

Ha en bra dag! Puss!

Yumi

Jag fick precis ett mejl från Nelly och fastnade för den här fina klänningen från märket som heter likadant som mitt kusinbarn, Yumi. 649 kr kostar skönheten.

image1103


Min eftermiddag

Idag gick jag faktiskt hem kl 2 från jobbet. Det är då jag slutar enligt schemat men det brukar sällan bli att jag går hem då. Det dyker alltid upp en massa saker. I eftermiddag har jag i alla fall hunnit med att dammsuga, vika tvätt och betala räkningar. Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det att ta tag i lite rättning av uppsatser och kolla så jag vet vad jag ska göra på mina lektioner i morgon. Skippar salsadansen idag. Känner mig inte helt bra. Trist men lika bra att vila idag.

En bra sak; i morgon är det fredag, wihoooo! Kan bli en liten after work om jag orkar =)

jazzigt

Nu ska jag pipa iväg på danslektion. Jazz är det som gäller idag. Det har varit uppehåll under sportlovet så träningsvärk är att räkna med.

Steve Madden

Shopaholicmamman anordnar just nu en tävling där du kan vinna ett par valfria pjucks från Steve Madden . Trevligt =)

image1102

Hej hopp

Idag har jag bara en lektion och den börjar tio i två i eftermiddag. Jag har därför fått tillåtelse att jobba hemma hela förmiddagen. Det är ju skönt men shiiit vad svårt det ska vara att komma igång. Får ta tag i att kolla lite mejl åtminstone....

Traderat

Sitter och håller på med mina auktioner. Idag har jag sålt ett par vintage-pumps som jag köpte på tradera för ca 80 kr för ett tag sedan. Jag fick ont av dem så jag lade ut dem och fick bud på 165 kr! Am I a business woman or what?!

Dagens utstyrsel

Det är dåligt med dagens outfit på den här bloggen men här kommer en även om ni inte får se den på. Har inte fått upp någon helfigursspegel att fota i och självutlösaren har jag inte hittat än.

I alla fall var jag och D på en snabbshoppingtur igår. Jag fick med mig en klänning från Gina för 99 kr och tadaaaa, finally, ett par peaceörhängen från Glitter. Precis som en unge var jag ju tvungen att ha det nya på mig redan idag =)
image1101

Söndagsångest

Söndag är alltid lika med jobbångest. Nu när jag varit ledig en vecka känns det ännu värre nästan. Jag har dessutom inte fått mycket jobb gjort men vafasen jag får väl jobba häcken av mig i veckan istället.

Tanken idag är att ta cykeln för att åka och kika på ett par jeans men vädret känns mindre lockande. Får se hur det blir.

Förresten har jag blivit red-head idag =)

Äckligt

Är du ute efter en ovanlig present kanske den här isbitslådan kan vara nåt. Du kan köpa den här.


Klicka för större bild

Bloppis

Jag håller på för fullt med traderaauktioner just nu. Det som är lite trist är ju att man måste betala provision för allt man säljer. Funderar istället på att göra som en del andra bloggare och starta en egen "bloppis" där jag säljer mina saker. Jag har iofs inte så många läsare men det skadar ju inte att prova eller hur?

New Boots

Idag har jag varit på en liten shoppingtur med mamsen. Jag har varit på jakt efter ett par nya stövlar ett tag eftersom mina är helt utslitna. Dessvärre har ekonomin inte tillåtit några nya men idag bidde det ett par i alla fall. Jag hade en rabattkupong hos Skopunkten så dessa trevliga stövlar fick jag för 149 kr! Som hittat. Efter shoppingen blev det mat på Max och nu väntar fika med brorsan.

image1099

Jaha

Och i vanlig ordning kan jag inte sova...suck...

Haléns

Haléns har uppdaterat sin webbshop och jag hittade en del fina saker. Eftersom jag verkar ha snöat in på svart och grått fortsätter jag väl på det spåret. Detta lilla collage blir även mitt bidrag till Käthes tävling.

image1098

♥Top 149  kr
♥Kjol 149 kr
♥Skor 379 kr

Tröttsamt

Ibland blir jag så trött på människor. Jag sålde för ett tag sedan ett halsband via tradera. Tydligen var det en liten sten som satt löst och nu har köpare lämnat negativt omdöme utan att ens höra av sig innan. Det går ju inte att får bort och det ser inte speciellt bra ut. Jag hade gärna låtit köpet gå tillbaks men männniskan hör inte av sig över huvudtaget. Tråkigt. Dessutom måste hon/han haft förstoringsglas för jag såg inget fel innan jag skickade halsbandet. Irriterande!!!

Cupcakes

Idag har jag bjudit på cupcakes. De rosa och lila hjärtana gick hem hos en femårig tjej =).

image1097

Flitig

Man får en del gjort när man är ledig. Igår fick jag ordning på garderoberna och bar ner en massa jackor i förrådet. Jag rensade ut lite skräp också, det tar visst aldrig slut. Bakade även lite fler muffins och en sockerkaka. Just nu håller jag på och tvättar och ska strax påbörja maten. Mamsen kommer hit på lunch. Det bjuds kycklingspett och klyftpotatis. Sedan kommer en kompis över på fika.

I morgon ska jag nog ta itu med städskåpet. Det rasar ut grejer när man öppnar nämligen. Skulle behöva göra mig av med en massa papper och glasflaskor också men det är för tungt att bära. Alla uppsatser och annat jag har med mig hem har jag dock inte börjat med ännu. Jag har i alla fall sorterat alla papper så de ligger i ordning...

Som ni ser har jag hunnit lite i alla fall. Och även om jag fixat och donat har jag faktiskt hunnit med Våra bästa år och lite Oprah också =).

Blommigt

Kikade in på Alexandras blogg och såg denna tjusiga skapelse på henne. Visst är den fin? Kolla in Alexandras outfit där hon kombinerar kjolen med skinnjacka och mc-boots. Mycket snyggt. Kjolen kommer förresten från Mango.
image1096

handlingsförlamad

Herregud, vad svårt det var att komma igång i dag då!!! Mitt närmsta projekt är att bädda sängen. Det känns i det närmaste oöverkomligt.

Pradastumpor-lookalikes

Där har vi ett ord jag aldrig använt förut =). Ni har väl sett Lindex Prada-lookalikes? Funderar på att införskaffa mig ett par.
image1095

Pink powder

Min garderob är just nu urtråkig och består till 90 procent av svarta och grå plagg. Trist, trist, trist. Måste satsa på lite färg till våren. Kanske lite puderrrosa skulle sitta fint.

              
Bilder: HM.com (klicka för större format)

Dagens

Jaha, då var den första dagen på sportlovsveckan snart slut. Det har varit en skön och slapp dag idag. En del har jag hunnit med ändå. Dagens accomplishments blev:

♥ Cykeltur till affären
♥ En till cykeltur för att posta ett paket
♥ Bakat chokladmuffins och chokladbollar
♥ Bjudit lillebror på middag och fika
♥ Beställt klipptid till i morgon
♥ Diskat
♥ Lagt ut nya auktioner på Tradera

Visserligen struntade jag i dammsugningen men lite fick jag ju gjort i alla fall även om jag slöat framför Våra bästa år och Oprah =). I morgon blir det frissan och kanske göra av med HM-presentkortet. Dammsugning blir det om jag orkar...;) Vet fortfarande inte vad jag ska göra med håret...klippa av eller spara!!!!???

Randigt

Kjolen ska vara randig i vår. Denna variant finns på Topshop, men finast hittills är Therez egensydda kjol tycker jag.
image1091

Ny frippa?

I morgon ska jag till frissan. Jag var tvungen att boka tid nu för håret är riktigt risigt. Jag har dock ingen aning om hur jag ska klippa det. Jag var sugen på att kapa en bra bit men jag vet inte. Riktigt viktiga frågor....

→  → →?

Nu är det lov på riktigt

Jahapp, då var det officiellt sportlov då (helgen räknas ju inte). Undrar vad man ska hitta på. Så skönt att inte ha något planerat. En liten promenad till affären blir det nog idag, det blir skönt i 10 plusgrader. Dessutom behöver kroppen röra lite på sig. Jag har nämligen grym träningsvärk sen dansen igår, plus blåa knän, ajjj!

Kanske blir det lite bakning i veckan också. Tyvärr måsta jag jobba en del men det får vänta ett par dagar.
image1089

färgade ben

Idag har jag oranga strumpbyxor på mig. Sambon gillar inte färgen men jag tycker det är kul så det struntar jag i. Mer färg åt folket!!

Sportlov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det sportlov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nice shoes

Okej, det blev ett skoinlägg innan läggdags också. Kvällens önskeskor är dessa stövletter från Ellos. Finfina!!

image1087

Trööööött

Herregud, vilken dag!! Fullt ös hela dagen. Jag har sprungit omkring mellan klassrum som en furie. Elever har gråtit och jag har varit hobbypsykolog som vanligt. Min rektor skulle sett mig idag med tanke på lönesamtalet vi ska ha i morgon. Tack och lov är det sportlov nästa vecka!! Bara två dagar till att ta sig igenom. Jag kommer att sova läääänge på lördag.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa ut en bok, sen sova. Gonatt!!
image1086

Doppfärgat

Jag tjatar vidare om doppfärgade plagg. Jag gillar det helt enkelt. Nu finns den här tunikan hos Lindex för 249 kr. Den passade inte mig men den är fin ändå. Jag skulle dock önskat att de skippat volangen och sidenbandet.
image1085

Dagens önskeskor

Dagens önskeskor är de här pumpsen från Din Sko. Jag vill ha dem och jag vill ha sommar nuuu!!!
image1084

Lördagens outfit

Igår var det 50-årsfest för min klassföreståndarkollega. Det bjöds på god mat och en massa vin, trevligt =). Outfitbilderna har lyst med sin frånvaro ett tag men igår hade jag fotograf hemma. Såhär såg jag ut:

* Alla kläder kommer från HM
* Skoletter Donna Girl
* Väska i skinn, second hand (50 spänn, som hittat!)
image1083

What to wear?

Om ett par timmar ska jag iväg på 50-årskalajs för en jobbarkompis. Och vad ska jag ta på mig?  Hela lägenheten svämmar över av kläder men jag har inget att ha på mig....konstigt.


image1081

Böcker

Jag har varit dålig på att uppdatera mina lästa böcker här på bloggen. Här kommer i alla fall några tankar om några av de jag läst den sista tiden.

En Shopaholics bekännelser och En Shopaholic i New York av Sophie Kinsella.

image1077

Jag var länge skeptisk till att läsa de här böckerna eftersom de verkade lite väl ytliga och tramsiga och de kanske de är, men underhållande är de i alla fall. Sköna chick lit-böcker att läsa när man inte kräver så mycket annat än just underhållning. Dock blev jag lite bervös på huvudpersonens oansvariga shoppande samtidigt som jag kände att jag nog inte shoppar så mycket ändå =). Nu har även en tredje bok i serien kommit ut på svenska. Än så länge finns den bara i inbunden version så jag funderar på att köpa den på engelska så blir det lite billigare.

Odjuret av Roslund och Hellström
image1079

Bra och spännande kriminalroman om en pedofil som dödar små flickor. Ruggig!! Läs även Box 21 av samma författare!

Fettpärlan av Guy de Maupassant
image1080


Visserligen bara en novell men ack så bra. Har läst om den nu eftersom mina elever läst och jobbat med novellen. Historien utspelar dig under det tysk-franska kriget 1870-71. En bok från realismen/naturalismen om (i min mening) människors högfärd, falskhet och usla moral. Läs den!



Bara onsdag.....

Jäklar i havet va trött jag är. En sömnlös period verkar ha börjat igen, skitjobbigt. Det känns som det borde vara fredag redan vilket är aningen jobbigt. Idag har vi "buffertdag" i skolan vilket betyder att eleverna kommer in och tar igen saker de missat under terminen. Jag borde rimligen ha fullt upp under dagen men jag tvivlar på att alla orkar komma. Det brukar kunna bli ganska glest då sovmorgon oftast lockar mer än engelska och svenska. Just nu förstår jag dem måste jag säga. Fick jag välja idag bidde det godis och film i soffan.

Peace

Jag har fortfarande inte hittat några peace-örhängen till bra pris. Jag känner att jag blivit lite besatt av att hitta ett par. Nu finns de här hos Kyssjohanna.se men 200 kr....känns lite mycket just nu. Kanske får det bli eBay i alla fall...

image1076

Doppfärgat

Jag gillar trenden med doppfärgade plagg. Det fanns en klänning från Velour som var riktigt snygg men alldeles för dyr för mig. Sedan var jag sugen på en top från MQ men den tog slut. Nu hittade jag den här klänningen på Haléns. Den känns inte helt hundra men rätt snygg ändå. Vad tycker ni?
image1075

Sommar

Jag längtar som en tok efter sommar. Man blir inte mindre sugen när man ser Gudrun Sjödens nya vårkollektion. Kolla bara in den här bilden. Patinerat linne kallas den här delen av kollektionen. Fräscht!

image1074
RSS 2.0