salsat

Salsat. Kul. Trött. Ont i tårna. Soffan!!

Ful och fattig

Idag känner jag mig ful och fattig. Håret är fult, huden är ful och alla kläder sitter oskönt. Tröstshoppade en top idag vilket inte alls var meningen eftersom vi är rätt panka här hemma för tillfället. Sorry D!! Men kolla in va söt den är! Tycker det är lite Lisa Rinnevuo-feeling över figuren. Tyvärr är jag ännu fattigare nu =(
image1073
Bild: bikbok.se

I morgon

I morgon har vi friluftsdag. Jag ska vara två timmar och vakta i badhuset. Känns ju rätt okej faktiskt. Sen jobbar jag resten av dagen hemma. I morgon kväll blir det salsa igen, kul. Jag har fortfarande träningsvärk (och stora blåmärken) efter söndagens fridans, men shit vad kul det var. Igår var det jazz, också kul. Vi dansade till den här låten, skön musik att dansa till:

Lack och läder

Ok, inte äkta men det ser i alla fall ut som lack och läder =). Är rätt sugen på en skinnjacka (fejk som sagt) i mc-modell. Dock är jag osäker på om jag passar i det. Hur som helst finns den här på HM för 498 kr. Lackväskan finns på Ellos för 249 kr, snygg!
image1071image1072

Skumt

Något ät skumt i detta hus. Min bästa polotröja och min välanvända minikjol från HM har försvunnit... Jag tror knappast det är grannen som varit tjuvaktig...


Uppdat: Båda sakerna upphittade idag, i D:s klädlåda och i en påse som lagts undan efter flytten, mystery solved.

Gomorron...typ

Sovmorgon idag. Lika trött ändå. Usch vad jag avskyr att kliva upp på morgonen. Tur att jag kan maska och börja lite senare idag i alla fall. Bara en lektion idag och sedan en lååååång föreläsning (eller nåt) om betyg och bedömning. Det är nog välbehövligt men jag är inte sugen för fem öre på tre timmars lyssnande. Gnääällll!

Slöhög!

Jaha, nu är klockan snart 11 och allt jobb jag hade med mig hem ligger kvar i väskan. Vad har jag gjort för viktiga saker sen jag kom hem...hmm, låt mig tänka...inte ett smack. Bra jobbat!!

Dagens önskeplagg

Shit va mycket snyggt det finns när man har lite pengar. Kolla bara in den här jackan från French Connection!! Finns hos Nelly för den som är lite rikare än jag.
image1070

Sofis mode

En arbetsdag över. En hyffsad dag var det idag faktiskt. Nu ska jag slappa i soffan med TV-tittande och den nya tidningen Sofis Mode. Lagom ansträngande en måndagkväll.

image1069

Söndag

Söndag = jobbångest!! Jag sitter och rättar texter och det är såååå tråkigt och så har jag ingen lust med måndag i morgon. Det är asmycket att göra på jobbet och jag har ingen energi eller inspiration alls. Det här läsåret har hittills varit extremt jobbigt och segt. Alla går på knäna. Inte kul!!

Ikväll ska jag i alla fall dansa, det är kul. Hur det ska gå vet jag dock inte för mina ben är dösega efter torsdagens salsa och gårdagens spring upp och ner från vinden till källaren. Men, men, det får gå.

Nehe, tillbaks till uppsatshelvetena...........

Dresses

Klänningen är fortfarande ett favoritplagg. Dessa tre från American Apparel skulle jag inte tacka nej till:

Klicka för större bilder

Sista chansen

Nu är det runt 4 timmar kvar på mina auktioner. Har bland annat både den svarta och den bruna sidenkjolen från La Redoute som det bloggades friskt om för ett tag sedan ute. Kika gärna in här.

Jaha, så var det lördag, skönt med helg. Tyvärr går det oftast alldeles för fort. Speciellt när man är så slutkörd att man sover till kl 11 på förmiddagen. Dagens planer är väl att försöka städa lite och så. Sedan ska jag klä om en pall så den passar in i nya miniköket. Skulle göra det häromdagen men smart som jag är hade jag lagt in häftklamrarna på fel ställe i maskinen och trodde att den var trasig, bravo! Men, men jag är ju lärare - those who can't do, teach =)

Ikväll ska vi fira en femåring och käka lite middag. Har även hört rykten om det kan bli Nintendo Wii-spelande. Exciting =)

Trevlig helg!

Ska jag??

Jag är rätt sugen på att klippa håret såhär. Frågan är om jag ångrar mig. Jag hade ju tänkt spara men det är ju så trist. Trist är också att så fort håret blir långt så blir det bara tofs hela tiden. Aahhh, velig!!!
image1065
Bild lånad från HM.com. Snygg klänning också för övrigt =)

Salsa

Ikväll har jag varit och dansat salsa. Det var riktigt kul och riktigt svettigt =). Det blir definitivt fortsättning på den kursen så nu kommer jag dansa tre gånger i veckan. Det känns rätt lagom. Jazz, salsa och modernt. Sugen på disco också men det krockar med jazzen tyvärr. Men, men, nästa termin kanske. Nu är det stretch och sen dusch. Å i morgon är det fredag, som jag längtat, wihooo!!
image1064

Veckans kap

Igår hämtade jag ut ett paket från ellos. I det låg den här tröjan från Puma som jag fyndade för 299 kr. Ordinarie pris var 799 kr. Den sitter perfekt och är både skön och snygg. Den är absolut veckans kap =)
image1063

Kjol

Jag har just skickat ett mejl till Sanna om att eventuellt beställa en superfin kjol som hon syr mot beställning. 131 kr inklusive frakt kostar den. Visst är den fin. Dock är storleken s/m och jag är ju m i vanliga fall så det är ju tveksamt om det funkar. Fasen, varför ska godis vara så gott och träna så jobbigt...
image1062

Budgetönskningar

Lindex har en hel del fint att erbjuda till våren. Alltid trevligt med snygga budgetplagg. Jag gillar den här tunikan och den blommiga blusen:

Mitt minikök

Vi flyttade för ett par månader in i en pyttig liten tvåa och där trivs vi bra även om det är trångt. Köket är pyttelitet men lite gulligt. Vi målade väggarna gräddvita för att det skulle kännas lite större. Ett bord och två stolar som lillebror inte behövde längre sprutmålades i grått. Två tavellister fick samma färg. Där står bland annat mina favoritkokböcker av Leila Lindholm. Kvistarna på väggen har jag köpt på Duka. Så här ser det ut just nu:

image1059

Min stil

Den skandinaviska inredningsstilen är ju väldigt avskalad och ljus. Det ska vara minimalisktiskt och stilrent. Jag tycker att det är väldigt fint men jag skulle aldrig fixa att ha det så själv. Jag tycker om färg och roliga saker för mycket. En av favoritbutikerna är Indiska där man kan hitta roliga ljuslyktor och färgglada kuddar i massor. Afroart är en annan favoritbutik.

I mitt drömkök finns ett rosa eller turkost kylskåp i 50-talsstil tillsammans med en matchande Kitchen Aid-matberedare. Den här bilden demonstrerar min stil på ett bra sätt:

image1058
Bild: Elle Interiör

Najsiga saker

Varför är det så att man alltid fastnar för de dyraste sakerna i alla affärer. Otur eller exklusiv smak? Kollade in Ellos hemsida och hittade några fina saker som självklart visade sig vara från Bruuns Bazaar. Jaja, inget köp blir det men kolla vad fint!

   

Till salu

Har just nu två sidenkjolar från La Redoute till salu på tradera. En svart och en brun. Kjolarna har aldrig blivit använda så jag tyckte det var onödigt att ha dem hängandes bara. Storlek 38 på båda kjolarna. Klicka här för att komma till mina auktioner.

image1054

Let's move

Nästa vecka börjar danskurserna igen. Det ska bli kul. Den här terminen kör jag vidare med jazz och fridans och så ska jag dansa salsa också. Skönt att komma igång igen och röra på sig. Hur lång tid tror ni det tar innan jag dansar så här ?? Ett par veckor till bara? För övrigt är jag lite sugen på att tillverka en sån där peace-tee. Borde ju inte vara så svårt...

Peace

Jag brukar ofta få "hang-ups" på lite olika saker. Just nu har jag fastnat för peace-märket. Jag har ett armband från cocoo.se (det svarta). Jag skulle inte heller tacka nej till något av de fina peace-smyckena från Kyssjohanna.
 

Äntligen

Äntligen fredag! Det har varit en jobbigt vecka så jag kommer förmodligen sova mig igenom helgen, det ska bli skönt. Har nyss kommit hem efter en tidig thai-middag på stan med brorsan så nu kan jag bara slappa hela kvällen. Sambon är i Warzawa av alla ställen så det är singelhelg igen. Jag har inte orkat uppdatera så mycket i veckan men det blir kanske mer nu i helgen. Ska försöka lägga upp lite auktioner på tradera också. Nu ska jag glutta runt lite på bloggarna och sen slappa i soffan =).
image1048

Kul

Nu ska jag åka till tandläkaren, tjohoo vad roligt. Råkade dessutom äta lite vitlök på lunchen, sorry!!

Dearly Beloved

Dagens önskeplagg är idag två stycken: en svart kjol med paper bag-waist och ett par tuffa handledsvärmare. Båda finns hos Dearly Beloved.

 

Boklista 2007

Annorlunda årslista 2007

Den här listan hittade jag hos Fröken Nina. Nu ska vi se om jag får ihop en egen lista =). Lite skumt med rubriker på tyska men jag orkar inte ändra. Det handlar i alla fall om böcker man läst under 2007 med vissa ord i titeln:

Bücher mit einer Farbe im Titel (bok med färg i titeln)
Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. Svart Stig av Åsa Larsson.

Bücher mit einer Vornamen im Titel (förnamn)
Kära Agnes och Ewa Morenos Fall, båda av Håkan Neser som jag snöade in på förra året.

Bücher mit einem Tier im Titel (djur)
Olycksfågeln av Camilla Läckberg. Människa utan hund och Svalan, katten, rosen, döden(Håkan Nesser igen...)

Bücher mit einem Ort im Titel (ja, ort)
Jäklars, där sket det sig!!

Bücher mit einer Wetter-Ereignis/Phänomen im Titel (vädertyp)
Snöstorm och mandeldoft av Camilla Läckberg, Solstorm av Åsa Larsson, och Skuggorna och regnet av Håkan Nesser

Bücher mit einer Pflanze im Titel (växt)
Solrosskogen av Torey hayden


Nja, jag fick ju inte med nån på orter men lite kul var det ändå =)

More shoes

Jag är grymt sugen på dessa skor från delias. De fraktar till Sverige men man vet ju aldrig hur det fungerar. Nån som testat delias webbshop? Hittade även ett par snygga tees som skulle kunna funka till våren också. Bra priser dessutom. Sugen!!

Klicka för större bilder

It's never too late

Jag som kände mig lite gammal i höstas när jag började dansa får nog tänka om lite. Läs den här artikeln. Debutera som balettdansör vid 88 års ålder är kaxigt. Jag har ett tag kvar =).

Shoes

Det är farligt med internet. Det är så lätt att handla, speciellt när man känner sig lite deppo. Jag har idag beställt dessa espadrillos till i sommar (längtar!!). De kommer i april så jag behöver inte betala riktigt än ;). 149 kr kostar skorna, billigt!

image1042

Deppo

Usch, känner mig deppig. Gick inte upp förrän kl 12 idag, kändes meningslöst ändå. Jobbet känns skit, allt annat känns skit. Skit, skit, skit. Och nu ska jag dammsuga, skitkul...

Lästa böcker 2008

Dags att börja på ny kula. Under 2007 hann jag med att läsa 42 böcker. Vilka det blev kan ni se här. Jag snöade in lite på Nesser och Läckberg förra året. Kanske dyker någon ny favorit upp i år.


image1040 image1041

1.Sophie Kinsella: En Shopaholics bekännelser
2.Sophie Kinsella: En Shopaholic i New York
3.Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot (engelska)
4.Sophie Kinsella: Mina hemligheter


5.Jonas Gardell: Fru Björcks öden och äventyr

6.Ulrika Olsson och Anna Lytsy: Den tusende gången

7.Denise Rudberg: Jenny S

8.Stieg Larsson: Luftslottet som sprängdes

9.Martin Jern: Så Värt (ungdomsbok till skolan)

10.Johanna Thydell: Det fattas en tärning (ungdomsbok till skolan)

11.Roslund och Hellström: Odjuret
12.Roslund och Hellström: Edward Finnigans upprättelse
13.Roslund och Hellström: Flickan under gatan

14.Guy de Maupassant: Fettpärlan

15.Karin Fossum: Brott

16.Dennis Lehane: Gone Baby Gone
17.Dennis Lehane: Svart nåd

18.Anrnaldur Indridason: Änglarösten
19.Anrnaldur Indridason: Mannen i sjön
20.Anrnaldur Indridason: Glasbruket
21.Arnaldur Indridason: Kvinna i grönt

22.Karin Alvtegen: Skugga

23.Mari Jungstedt: I denna stilla natt
24.Mari Jungstedt: Den du inte ser
25.Mari Jungstedt: Den döende Dandyn

26.Peter Robinsson: Efter alla år av saknad

27.Håkan Nesser: En helt annan historia

28. Mons Kallentoft: Midvinterblod

29.
Björn Hellberg: Trofésamlaren

30. Arnaldur Indridason: Vinterstaden

31. Jane Moore: Exhäxorna

32. Jane Green: Min smala lycka

33. Karin Wahlberg: Ett fruset liv

34. Camilla Läckberg: Sjöjungfrun

35.  Lars Bill Lundholm: Kungsholmsmorden

36.  Peter Robinson: En lek med eld

37. Jo Nesbö: Frälsaren

38. Einar Kongsbakk: Skulden

39. Khaled Hosseini: Flyga Drake * * * * *
40. Khaled Hosseini: Tusen strålande solar

41. Jo Nesbö: Fladdermusmannen

42. Anna Jansson: Pojke försvunnen

43. Meg Gardiner: Sekten

44. Lars Bill Lundholm: Södermalmsmorden

45. Lars Bill Lundholm: Östermalmsmorden

46. Peter Robinson: En ovanligt torr sommar

47. Anna Gavalda: Tillsammans är man mindre ensam * * * *

48. Christina Wahldén: Kort Kjol (ungdomsbok)

49. Martina Haag: I en annan del av Bromma

50. Mari Jungstedt: Den mörka ängeln

51. Anna Jansson: Må döden sova

52. Anna Jansson: Drömmar ur snö

53. Peter Robinson: En märklig affär

54. Anna Jansson: Främmande fågel

55. Karin Wahlberg: Flickan med majblommorna

56. Håkan Nesser: Barins Triangel

57. George Orwell: Animal Farm

58. Peter Robinson: En bit av mitt hjärta

59. Carin Gerhardson: Pepparkakshuset

60. John Ajvide Lindquist: Låt den rätte komma in

61. Emma Hamberg: Brunstkalendern

62. Peter Robinson: I djävulens sällskap

Tråkväder

Nu är jag less på vintern. Eller vinter och vinter kan man ju knappast kalla det när det är 5 plusgrader ute. Trist årstid är det i alla fall. Nu vill jag ha sommar så man kan strutta omkring i klänning och sandaler och ha ben som inte påminner om magnecyl till färgen. För att inte tala om ansiktsfärgen, hu, man tror man ser ett spöke när man ser sig själv i spegeln på morgonen. Men än är det en stund kvar till värme och sol. Drömma kan man alltid göra och spana in nya vårkläder =). De här klänningarna från Ellos kanske skulle funka till i sommar...


Klicka för större bilder

Jag har överlevt

Jag har nu överlevt nästan två månader utan internet hemma. Dessutom har jag nu överlevt första veckan tillbaka på jobbet efter jullovet. Man kunde ju ha hoppats på att det skulle vara lite lugnt första veckan men så var det ju såklart inte. Fullt ös direkt som vanligt. Ibland undrar jag vad jag håller på med egentligen. Att det aldrig bara kan flyta på, det är ju helt hopplöst. Jag börjar känna mig som en riktig tjatkärring dessutom. Det måste ju finnas enklare jobb...

Nu är det skönt med helg i alla fall. Jag kommer nog inte göra alltför mycket den här helgen. Sätta upp nya gardiner i köket och tvätta är de enda projekten jag har inplanerade. Sedan blir det nog soffan som gäller och datorn såklart. Måste ju uppdatera mig på alla bloggar jag inte kunnat läsa på länge, och kanske uppdatera här också. Ikväll börjar ju Let's dance också, funderar på att kika lite på det.

Vad gör ni en helg som denna?

I'm back baby!

Äntligen har vi fått igång internet i nya lägenheten. Här ska surfas!!

Snaaart

Snart ska äntligen internet komma igång hemma. Abstinensen börjar göra sig påmind. Tur att jag börjat jobba idag så jag kan stilla det värsta begäret =). Nu ska jag gå hem och slappa i soffan.
RSS 2.0