Budgetdojjor

I lördags var jag i Västerås och gick på Ikea. Jag shoppade dessutom lite skor och nu snackar vi riktig budgetshopping. Två par skor á 49.50 styck, inte illa om ni frågar mig. Det gäller att hitta fynden när man har ont om pengar.

Det blev ett par lackpumps med peep-toe samt ett par blommiga sneakers. Shoppingen gjordes på Kappahl faktiskt.

 

Halvårsrapport - lästa böcker

Dags för halvårsrapport. 32 böcker har jag hunnit med under den första halvan av året. Böckerna har varit av skiftande kvalitet. De jag speciellt kan rekommendera är böckerna av Mari Jungstedt och Arnaldur Indridason (om du gillar deckare). Stieg Larsson får man inte missa heller. En bok jag inte gillade var Brott av Karin Fossum. Brukar annars gilla hennes böcker men inte denna.





Så här ser listan ut just nu:

1.Sophie Kinsella: En Shopaholics bekännelser
2.Sophie Kinsella: En Shopaholic i New York
3.Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot (engelska)
4.Sophie Kinsella: Mina hemligheter


5.Jonas Gardell: Fru Björcks öden och äventyr

6.Ulrika Olsson och Anna Lytsy: Den tusende gången

7.Denise Rudberg: Jenny S

8.Stieg Larsson: Luftslottet som sprängdes

9.Martin Jern: Så Värt (ungdomsbok till skolan)

10.Johanna Thydell: Det fattas en tärning (ungdomsbok till skolan)

11.Roslund och Hellström: Odjuret
12.Roslund och Hellström: Edward Finnigans upprättelse
13.Roslund och Hellström: Flickan under gatan

14.Guy de Maupassant: Fettpärlan

15.Karin Fossum: Brott

16.Dennis Lehane: Gone Baby Gone
17.Dennis Lehane: Svart nåd

18.Anrnaldur Indridason: Änglarösten
19.Anrnaldur Indridason: Mannen i sjön
20.Anrnaldur Indridason: Glasbruket
21.Arnaldur Indridason: Kvinna i grönt

22.Karin Alvtegen: Skugga

23.Mari Jungstedt: I denna stilla natt
24.Mari Jungstedt: Den du inte ser
25.Mari Jungstedt: Den döende Dandyn

26.Peter Robinsson: Efter alla år av saknad

27.Håkan Nesser: En helt annan historia

28. Mons Kallentoft: Midvinterblod

29.
Björn Hellberg: Trofésamlaren

30. Arnaldur Indridason: Vinterstaden

31. Jane Moore: Exhäxorna

32. Jane Green: Min smala lycka

Jag 17 år

Nej, jag fyller i inte 17 år idag tyvärr. Usch jag blir ju 31 i september. Det känns ju helt orimligt. Nej, men jag hittade en gammal filofax från 94-95 där jag bland annat skrivit lite anteckningar om vad som hänt under dagarna. Herregud, det var ett tag sen.

Här är några smakprov:

8 oktober 1994
"Var hos Therese. Åt minst 10 kg mat. Vann tipspromenaden. Vi gick skattjakt och tittade på Glenn Killing i Manegen. Jag, Jenny, Ulle och Sandra sov kvar. Jag somnade halv 4 och vaknade halv 8. Ganska ont i huvet! Vattensängen skvalpade."

10 oktober 1994
"Var i Stockholm med Jenny och Ulle. Köpte ny jacka och tröja. Tåget fick signalfel. Det tog 3 timmar att komma dit. Ulle sjöng solo på hemvägen. Tyvärr hörde halva tåget."

27 oktober 1994
"Hade 3,5 tim historia. Det var inte kul. Träningen gick åt skogen, ska inte spela i helgen. Hade diskussion på svenskan som spårade ur totalt. Har aldrig varit tröttare."

18 januari 1995
"Slöade hela dan. Blev osams med pappa. Tryckt stämning i huset hela dan. Fick gråtattack. Life is a bitch!"

Haha, ja, det var jobbigt att vara 17 =)

Dagens önskeplagg

Dagens önskeplagg kommer från Lindex. Den här t-shirten med Musse på blir ju perfekt till jeansen, eller hur?

satc

Nu har jag sett den och den var lika bra som väntat. Både rolig och sorglig. För att inte tala om kläderna, inspiration! Det var inte många pojkar i publiken kan jag säga. Undrar just varför...

Friday

Idag är det fredag igen. Jag gick upp ytterst sent eftersom jag inte kunde sova inatt igen, och låg vaken till kl 4 ungefär, inge vidare. Passade på att läsa en bok inatt, det blev Min smala lycka av Jane Green. Ingen höjdarbok egentligen, ytlig och förutsägbar men lite lagom trevligt tidsfördriv mitt i natten när man inte kan sova.


Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan ta mig ner till stan för lite mat och bio. Sex and the City ska jag se ikväll, trevligt.

Slöhög

Usch vad handlingsförlamad jag blir när jag är ledig. Jag får ingenting gjort, bara degar omkring här hemma. Nu ska jag nog ta tag i tvätten i alla fall och sen en promenad, herregud, jag växer väl ihop med soffan snart...

Budgetshopping

Igår shoppade jag loss rejält. Det blev det här cerisa linnet från Lindex för 129 kr. Dock hade jag lite värdecheckar så slutsumman blev hela 54 kr. Det kallar jag budgetshopping.

Dagsrapport

Hej hopp. Idag har jag gjort följande:

* Lunchat med Magnus. Thaimat, mums!
* Shoppat böcker på Myrornas, 7 st för 38 kr, överkomligt :)
* Varit på Växthuset och skaffat två nya krukor, nu ska här planteras om.



Ja, det var väl inte så mycket mer egentligen. Händelserikt liv jag lever.... Tvättat skulle jag ha gjort också, men det bidde det inte. Kanske i morron....

Fler auktioner

Nu har jag lagt upp fler auktioner på tradera. Kläder, smycken och skor till salu. Klicka här för att komma direkt till mina auktioner.

Färg

Har piffat upp vardagsrummet med lite färgglada dukar. Hoppas att det ska muntra upp mig lite när jag går hemma och tycker synd om mig själv och får panik över det dåliga vädret.

Inga bilder

F-n, nu funkar det inte att ladda upp bilder igen, trött jag blir!!!

New Shoes

Billiga, billiga sandaler från Ellos. Hämtade ut dessa på posten idag. Tycker de är fina, måste gå ut dem lite bara. Vad tycks?

 

Måndag

Jaha, då var det måndag igen, eller? Jag har lite dålig koll på dagarna nu när jag är ledig. Denna förmiddag har jag haft besök av mamma och mormor. Mormor ville se hur vi bodde. Hon pladdrade på som vanligt. Resten av dagen har jag inte den blekaste vad jag ska göra med. Vädret är ju hopplöst så uteaktiviteter känns riskabelt. Lite bakning och scrapbooking kanske...

Några tips på billiga saker att göra när man är ledig och lite uttråkad?

Lager 157

I sommar kommer outletbutiken Lager 157 att öppna i Hälleforsnäs vilket inte är speciellt långt från mig, trevligt =)

Glamourdag idag

Idag lever jag det glamourösa livet....not!! Tvätta, dammsuga och bära grejer till vinden är det som gäller, kul, kul. Men, men, vädret är ju så konstigt så det är ju ok att vara inomhus i alla fall. En eftermiddagspromenad kanske det får bli sen i alla fall. Kul med sommarlov....

Dags för sängen

Kom precis hem. Har varit och firat en 13-åring som fyllde år och sedan kollat på den usla matchen hos brorsan. Riktigt usel var den om jag får uttala mig.

Vi kunde faktiskt sitta ute ikväll och grilla lite korv och käka tårta. Efter det hängde vi en stund i källaren och lyssnade på 13-åringen som spelade elgitarr samt lyssnade på lite gamla LP-skivor. Det ni ungdomar, vet ni knappt vad det är, hehe. Körde lite nostalgi med lite Slade och Deep Purple. Det var nämligen sådan musik man kunde vakna till på helgmornarna hemma hos oss ("Paaappa, sänk ljudet!!!!"). Hittade mina gamla skivor, bland annat lite halvpinsamma saker som NKOTB och Milli Vanilli, hihi.

Vi avslutade det hela med att dansa till Disco Inferno och Staying Alive (jag, mamma och brorsan). Den nyblivna 13-åringen ville inte vara med, förstår inte det...

Nu ska jag försöka sussa lite men det dröjer nog en stund. Knappt en vecka har jag varit ledig och har redan lyckats förskjuta dygnet med ett antal timmar. Nattmänniskan går inte att arbeta bort vad det verkar.....

Språkpolisen

Det går utför med det svenska språket. Folk kan inte stava för fem öre. Visserligen bryr jag mig inte om att skriva helt korrekt i bloggen (även om jag är svensklärare) men det finns ju gränser.

Dagens brottsling är en relativt populär modebloggerska (jag kommer inte att nämna vem). I bloggen står att läsa: "ijuförsig". I och för sig ska det heta och inget annat. En annan störande grej är när folk skriver igentligen (egentligen) eller åtminstonde (åtminstone). Kom igen, jag får utslag av att se eländet!

Så, nu har tanten klagat färdigt  för tillfället =)

nya auktioner

Nu har jag lagt ut ett gäng auktioner på tradera. Här hittar du dem. Säljer bland annat dessa saker:

None 

Dagens önskeplagg

Två stycken önskeplagg blir det idag. Bägge kommer från ASOS.


 

Budgetklänning

Den här klänningen från Lindex är både snygg och biillig (199 kr). Skulle det dimpa ner en rabattkupong i brevlådan dessutom vore det kanske läge att slå till...

Annoying 2

Jag ska ta en promenad till brorsan och hämta hem min cykel idag och det är svinkallt och skruttväder. Annoying!!

Nu regnar det också.....annoying!!

Annoying

Nu har jag försökt få kontakt med min vårdcentral vilket uppenbarligen är ett omöjligt projekt. "Vår telefonkö är nu fylld, försök senare eller i morgon". Hur fasen kan en telefonkö vara fylld? (kl 10 dessutom när det är telefontid till kl 17). Annoying!! Nu provade jag att förnya mitt recept via nätet. Får se om det funkar då. Jag hyser inga större förhoppningar dock.

Sommarläsning 2008

Sommarlovet är igång och därmed årets sommarläsning. Får se hur många jag hinner med under lovet. Listar böckerna jag läser i sommar här:

1. Mari Jungstedt: I denna ljuva sommartid
2. Mons Kallentoft: Midvinterblod
3. Björn Hellberg: Trofésamlaren
4.
Arnaldur Indridason: Vinterstaden
5. Jane Moore: Exhäxorna
6. Jane Green: Min smala lycka
7. Karin Wahlberg: Ett fruset liv
8. Camilla Läckberg: Sjöjungfrun
9. Lars Bill Lundholm: Kungsholmsmorden
10. Peter Robinson: En lek med eld
11. Jo Nesbö: Frälsaren
12. Einar Kongsbakk: Skulden
13. Khaled Hosseini: Flyga Drake
14. Khaled Hosseini: Tusen strålande solar


Dresses

Jag vill shoppa! Varför finns det alltid så mycket fint när man är luspank, jag bara undrar. Om jag inte var luspank just nu skulle jag klicka hem de här fina klänningarna från ASOS nu!

 

Wihoo, jag kan ladda upp bilder igen!!

Inga bilder

Nån mer än jag som inte kan ladda upp några bilder? Skittråkigt ju!!

Andra dagen

Sommarlovets andra dag. Känns helt ok måste jag säga =). Strax ska jag ta mig ut på dagens promenad viilket är något jag ämnar göra de flesta dagarna under lovet. Jag måste verkligen röra på mig nu så jag inte förfaller helt innan dansen kommer igång igen i augusti. Lunch kommer jag att bjudas på hos en arbetskamrat och middag hos mamma. Kan man ha det bättre? =)

Sommarlov rules!!

None

Svinsnyggt

Tjejer gillar ju skor. Tydligen gäller det även grisflickor. Kolla in den här bruttan =)


Kul

Offra 22 sekunder och kika på det här klippet. Skojigt om ni frågar mig. Johan Glans är bäst!

Sommarlov!!

Finally!! Nu har jag sommarlov. Var på jobbet och ordnade med massa papper och grejer idag. Lånade även med mig en bärbar dator hem eftersom vår hårddisk kraschat, så nu kan jag surfa i sommar i alla fall. Har inga som helst planer för sommaren. Lite trist att vi inte kan åka nånstans men rätt skönt att inte ha en massa bokat. Det ska bli grymt skönt att vara ledig nu, synd bara att det fina vädret försvann lagom till ledigheten=).

Strax ska grannen bjuda mig på mat, annars blir det mest slappa ikväll tror jag. Naaajs!

None

Studentdag

Idag har det varit student. Jag var ner till skolan och sa hejdå och kramade mina treor. Sen kikade jag på dem när de åkte omkring på flaken. Inte ofta de har skrikit och tjoat så mycket när de sett mig =). Tjusiga var de i sina klänningar och kostymer. Både kul och lite ledsamt kändes det faktiskt.


Eftermiddagen spenderades sedan i solstolen. Nu väntar dusch och sedan grillning, very najs! I like sommar =).

Avslutningsdag

Idag är det avslutning!! Bara utvärderingsdagar kvar nästa vecka också sen är det ledigt, wihooo!!! Jag är så trött nu att jag nästan inte står upp. Dessutom blir jag irriterad gaaaanska lätt, känner mest för att slå nån på käften. Eleverna ligger risigt till om de mopsar upp sig nu ;)

Denna dag kommer att bjuda på avslutningsshow i aulan samt fika i vår restaurang med min klass och två andra. Det känns ganska lagom. En konstig sak är att eleverna inte verkar se fram emot, eller uppskatta avslutningen, de vill liksom bara dra därifrån. Efter fem minuter vill de gå hem. Jag minns att det liksom var en mysig känsla på avslutningen, men den verkar inte existera längre. Jaja, jag tycker det är lite trevligt i alla fall.

Efter jobbet ska jag träffa bror för lite käk på stan, najs. Perfekt väder är det ju dessutom. I morgon är det student. Jag har ingen egen klass som går ut men jag tänkte gå ner till stan och kika i alla fall, det är ju några treor jag har haft som går ut.

Nog om detta, på med blommig klänning och dra =)
image1185

Snart så.....

Bara en vecka kvar att jobba innan det är dags för lov. Tack gode gud för det. Jag är i något slags komatillstånd just nu. Helt slut! Satte de sista betygen idag i alla fall så nu är det klart. Har dessutom rapporterat alla resultat från de nationella proven till scb, det tog ett antal timmar och var inte kul!

Apropå sommarlov är ju vädret rätt najs just nu. Njuter i fulla drag. Mer av detta tack =)

Pastelligt

Nu till sommaren snöar jag in på pastellfärger när det gäller inredning, speciellt till köket. Jag gillar Rice saker, eller vad sägs om de här tjusiga skålarna? Finns att köpa hos broarne.se. Andra produkter från Rice finns bland annat hos inreda.com.
image1184


RSS 2.0