Stockholm tomorrow

I morgon far jag och lillebror till Stockholm. Dagen kommer att börja på söder för ett besök i en cykelaffär (inte jag som ska titta där), sedan lite affärer och pizza på bästa italienska restaurangen.

Några butiker jag vill hinna med är  monki, American Apparel, Topshop och HM för att kolla in Trendavdelningen.

image1144  image1145  image1146
Bilder från Monki



Klick

HM:s nya Art By-kollektion föll mig i smaken så jag klickade hem en t-shirt. Gillade den högra bäst men den var slut så det fick bli ugglan, också fin. 149 kr kostar den. Med koden 8044 får du dessutom 20% rabatt.

image1142image1143

Två bra böcker


Har läst en del böcker på sisone. Två av dem som jag gillade var Skugga av Karin Alvtegen och Änglarösten av Arnaldur Indridasson. Jag har tidigare läst samtliga Alvtegens böcker och gillat dem. Den här var lika bra som de andra. Indridasson är en ny bekantskap som jag gillar. Håller just nu på med nästa bok av honom. Där finns det några böcker att plöja, kriminalromaner som blivit mitt nya nöje.

image1140 image1141
Här listar jag de böcker jag läst under året. Är uppe i 17 nu tror jag, 18 i morgon =).

Ny jacka

Hej hopp! Idag blev det en tur på stan med mamma. Jag hade bestämt mig för att köpa en jeansjacka på Lindex och det gjorde jag. Det och inget annat, duktig. Jackan kostade 349 kr men med rabattkupong slutade priset på ca 245. Det var ju överkomligt.
image1130

Leila inspirerar

I april kommer Leila Lindholms bakbok ut i bokhandeln. Den ska jag definitivt köpa. Jag har de andra två kokbökerna hon skivit och de är både fina att titta i och innehåller mycket mums.
image1139

Segast

Nu börjar påsken lida mot sitt slut. Jag har ju tack och lov några dagar till ledigt. Vi har mest varit hemma och varit supersega under helgen så jag hoppas att orkar ta mig i kragen och göra något de dagar som är kvar av lovet. En del rättning av uppsatser har jag tyvärr att göra. Förutom det inga planer. Tråkigaste människan = jag!

Önskeshopping

Jag var inne och kikade på Forever 21 och hittade lite saker jag skulle vilja klicka hem. Ca 240 kr skulle alltihop gå på, det är ju ingenting. Tyvärr kostar ju frakten ungefär lika mycket plus att man riskerar att få betala tull, så jag struntar i det. Den som ändå kunde åka till USA och shoppa nu när dollarn är så billig!

image1135 
image1137image1138
Och ja, jag vet att jag redan har peace-örhängen men dom fanns i guld också. Dessutom ska jag inte köpa dom, bara önska =).

Shit

Shit också, jag börjar känna mig hängig. Det känns som om halsen börjar bli konstig och huvudet värker lite. Jag får skippa dansen idag.  Trist!

Chinos?

Jag börjar känna mig sugen på ett par beiga chinos till våren. Det var längesen jag hade några andra byxor än jeans, förutom leggings då. Dessa kommer från HM. Blir nog snyggt med ett par sandaler och schyssta Sonnenbrillen =).
image1134

Kvällens prestation

Snacka om att få ett ryck! Blir perfekt till frulle i morgon.
image1133

Önskeklänning

Det är inte speciellt ofta jag går ut på krogen men om jag hade den här klänningen skulle jag göra det bara för att få ha på mig den =). Finns hos ASOS.
image1132

Orange?

Kladdat för mycket med BUS-flaskan? Nu finns det remover för brun utan sol. Det verkar ju smart faktiskt. Jag är alltid rädd att det ska bli fläckigt därför hoppar jag alltid över armarna t.ex. Går det att ta bort det kan man ju köra på för fullt. Finns att köpa på ASOS.
image1131

Jackor

En ny vårjacka skulle inte sitta fel i år. Jag är sugen på en grå parkas som finns på HM för 398 kr. Annars fynkar ju jeansjacka också (eller båda två =). Det finns en snygg på Lindex för 349 kr. Ibland dimper det ju ner 30%-rabattkuponger i brevlådan dessutom. Vilken ska man satsa på tro?
image1129  image1130

Skor på nätet

Idag slog Din Sko upp portarna till sin nya webbshop. Jag har ju ett par Din Sko-butiker här i stan så det är tveksamt om jag kommer att utnyttja nätbutiken. Skor är ju bra om man kan prova innan man köper dem. Möjligen kan man ju utnyttja webbshopen om skorna man vill ha är slut i butik.
image1115

Olagliga bloggar

Har ni läst artikeln i Aftonbladet om det olagliga bloggarna. Det handlar om bloggare, framför allt då modebloggare, som bloggar om produkter utan att nämna att de får betalt för det. Detta är tydligen olagligt och exempelvis Blondinbellas blogg kan komma att granskas av Konsumentverket. Kolla in hela artikeln här.

Måndagen klar

Så var måndagen avklarad. Tre dagar till påsklov, wihooo! Då gäller det att ladda inför den värsta perioden på jobbåret. Det bli nationella prov, utvecklingssamtal och betyg tills man spyr på eländet. Dessutom har jag lyckats hamna i ett ett projekt där vi har ett utbyte med en engelsk restaurangskola. I april kommer 12 !! elever hit från England för att stanna i 2 veckor. Det blir en del att pyssla med. Ett skönt avbrott blir i slutet av april då vi sticker till Milano med arbetslaget. I juni är det kollaps som gäller... längtar efter sommar nu.

Städdag

Solen skiner härligt utanför. Underbart. Det enda probemet är att allt damm och all smuts syns så väl. Jag håller på att städa för fullt. Dammar, putsar, vattnar blommor och har mig. Jag har till och med vaxat in vardagsrumsbordet. Dammsugningen är kvar och det är det värsta jag vet! Jag skulle dessutom behöva putsa fönster men det får vänta till påsklovet. Nu ska jag titta på reprisen av Rent Hus och se om jag får lite mer inspiration, haha.
image1128

Vårönskningar

Våren är snart här och jag har en liten lista på saker jag skulle vilja ha till vårsäsongen i klädväg:

* Blommig kjol
* Svart skinnjacka
* Ljusa jeans
* Någor rutigt (skjorta eller blus)

image1124 image1126

To be or not to be

Nu har jag suttit i en timme och gjort ett lektionsupplägg till engelskan i morgon. Vi ska jobba med Hamlet och Köpmannen i Venedig. They will love me =)

Snö?

Hallå, vad är det frågan om? Det snöar ute. Det har jag inte gått med på!

Earrings

Örhängen är favoritsmycket just nu. För ett tag sedan var det armband. Det varierar lite från månad till månad ungefär =). Favvisar för tillfället är mina hängande hjärtan från HM och svarta peacemärken från Glitter. Idag anlände även ett par peacemärken i silver som jag köpt på ebay för 30 kr inklusive frakt. De åker nog på redan i morgon.

image1121  image1122  image1123

Vårskor

Lite grått och regnigt idag men man känner ändå att våren är på väg. Idag kom mitt HM-paket med posten. Det innehöll dessa skor som blir perfektea i vår och sommar. Ett par vita tygskor och ett par espadrillos.

image1119 image1120

Onsdag

Jahapp, onsdag idag då. Det regnar ute så jag skippar cykeln och går idag så jag kan ta paraply. Sista lektionen slutar vid halv fem idag, stööön! eleverna brukar väl inte vara jättealerta då om man säger så. De som kommer överhuvud taget alltså... Sju arbetsdagar kvar till påsklovet. Det var nyss sportlov men det ska bli riktigt skönt i alla fall. Har inte kommit igång riktigt, det känns tungt som fasen nu. Men, men, mars är ju en vårmånad så innan man hinner fatta det så är det sommarlov.

Have a nice day!!

ORKA!!!

Det är egentligen det värsta jag vet när mina elever säger ORKA men allvarligt talat känns det rätt just nu. Meh orka!!! Jag kände mig helt ok idag innan jag stack till jobbet. Jag var där i några timmar och vips känns det som om jag bara vill lägga mig under täcket och aldrig krypa fram igen. Ingen kul stämning nu. Härligt att avsluta dagen med lite upplyftande budgetprat. Det finns inga pengar, det är kris, nu blir det tungt blablabla.... Usch, jag orkar inte höra. Jag fattar inte hur man ska stå ut att jobba i 35 år. Jag skulle lätt kunna tänka mig att vara hemmafru just nu. To bad att vi är så jämställda bara ;). Kanske får köpa en trisslott och hoppas på storkovan.

Nån som har ett tips på ett kul jobb??

Books

Hej, hopp! Idag har jag jobbat hemma under förmiddagen. Nu blir det lite lunch och sedan iväg till jobbet för en lektion och sedan konferens.

Igår fick jag paket från Adlibris. Det innehöll tre böcker. Två av Sophie Kinsella och en av Karin Alvtegen. Just nu håller jag på med en deckare av Dennis Lehane, Svart Nåd. Den är riktigt bra. De böcker jag läser under året listar jag här. Ibland skriver jag en liten recension också, men det har varit dåligt med det ett tag.

Idag fick jag förresten ett brev i posten (jag, det är ju där de brukar komma, breven...). Det var ett pocketutbyte. Man får en lista med två personer på. Man skickar en pocketbok till den översta på listan och skriver en ny lista med sitt eget namn underst. Den nya listan skickar du tll 6 vänner. I slutändan ska du få 36 pocketböcker i posten. Jag måste säga att det är det första "kedjebrevet" jag fått som känns roligt. Annars avskyr jag kedjebrev. När jag var liten fick jag ofta såna. Nuförtiden är det ju mest via mejlen. Jag raderar alltid sånt skräp. Men det här ska jag definitivt vara med på. Som svensklärare borde jag ju kunna värva 6 pers till tycker jag. Mamma kanske är sugen också.

image1116 image1117 image1118

Pink shoes

De här pumpsen från Din Sko är rätt läckra. Inget jag skulle ha på mig på jobbet kanske men varför inte till fest. Lite "back to the eighties".
image1115

Solat

I fredags var jag på solariet för första gången på väldigt länge. Man vill ju helst undvika det men jag kände mig så fruktansvärt blek. Det som händer första gången jag solar är tyvärr att alla finnar och skräp som bara ligger och väntar passar på att ploppa ut. Så nu behöver jag nog sola ett par gånger till för att det ska bli bättre. Det brukar bli det. I-landsproblem, eller?

Peace!

Jag vet, jag är lite fixerad vid peacemärket. Ända sedan jag såg de snygga peace-tröjorna dansarna hade i SYTYCD har jag varit sugen på att fixa en egen. Jag tog aldrig tag i det själv men igår hittade jag en på Gina Tricot så nu behöver jag inte kladda med textilfärg och grejer.
image1114

Här är den jag inspirerades av från början:

Projekt

Har ett projekt på gång. I onsdag köpte jag och D tre t-shirts var på Stadium. 3 för 99 kr. Han behåller sina som de här medan jag tänkte sy om mina. Dessvärre tror jag att jag redan sabbat den grå genom att göra halsen alldeles för stor. Men, men, vi får se vad det blir av de andra.

image1113

Färgglatt

Kolla in detta doppfärgade linne från Gina Tricot. Såg det idag på tjejen som jobbar på Gina men det fanns inget i butiken. Kanske måste jag ta en tur till Tuna Park i helgen;)

Mc Dreamy

Hur roligt är det inte att snygge Dr Mc Dreamy  i Grey's anatomy ( Patrick Dempsey) är den nördiga killen i filmen Can't buy me love från 1987? =)
image1112

I wish

Idag är det fredag och då önskar jag mig den här fina klänningen från Glitzy.se =)

image1111

Salsaaa

Om en halvtimme är det dags för salsa. Jag känner mer för lite aggressiv fridans idag men salsa får duga. Man tar ut sig i alla fall och det är skönt.

Eros

Sitter och sätter ihop en skiva med italienska låtar. Vi ska åka till Milano med arbetslaget om ett par månader så vi behöver inspireras lite. Skivan kommer jag att döpa till "The Milano Soundtrack 2008". Eros kommer självklart att bidra med ett par låtar.
image1110

Vill ha-klänning

Den här klänningen är den snyggaste jag sett på länge. Den finns (tyvärr) på HM:s  trendavdelning som självfallet inte finns i denna stad. När jag väl kommer till Stockholm kommer den att vara slut för länge sen.

På den här bilden sitter den tjusiga klänningen på Filippa som lät mig låna en bild av henne.

image1109

Onsdag

Onsdag och halvtid. Skönt att halva veckan nästan gått. Jag har nämligen en riktig skitvecka. Allt känns bara jobbigt och jag irriterar mig på det mesta och stressar upp mig för ingenting. I morgon slutar jag tidigt i alla fall, det ska bli skönt. Och sedan fredag =)

Jobbar

Sitter hemma och jobbar lite idag. Snart är det dags att äta nåt och sedan iväg till lektion. Idag ska vi gå igenom ackusativobjekt på tyskan. Jag anar att jag inte kommer att vara poppis efter det =).

Jag har lite svårt att få nåt gjort. Ingen inspiration överhuvudtaget och en rejäl huvudvärk. Jag har i alla fall hunnit med att:

* Fixa material till tyskan
* Förbereda material till svenska - muntliga anföranden
* Fixa en lista på mina elevers mobilnummer
* Läst mina elevers dagböcker från England och skrivit kommentarer
* Skickat några mejl
* Bokat datasal

Inte mycket men i alla fall...

Monki tack!

Men hallå, kan Monki ta och öppna i Eskilstuna eller!!! Det finns ju inga roliga affärer här. Och förresten, kan HM ta och öppna en Trend-avdelning också, tack!!

   
Bilder från Monki. Klicka för att förstora

Blää

En riktig skitdag är det idag! Trött, ont i magen, deppig. Jag hatar måndagar!

Måndag igen

Så var det måndag igen då. Har sovit uselt inatt så lite segt känns det idag. Verkar vara fint väder i alla fall, men kallt brrr. Inte jättesugen på att hoppa upp på cykeln faktiskt. Men, men, jag har bara två lektioner idag så det är rätt lugnt. Ska försöka rätta en del och få undan röran och skriva omdömen. Det börjar ju närma sig nationella prov och betyg. Innan det ska vi hinna med utvecklingssamatal också. Det finns att göra....

Dansa

Nu sticker jag och dansar. Idag är det fridans.  Så kul och frigörande. Och jag har alltid så ont efteråt :).
image1105

längtar

Nu vill jag ha sommar. 4 plusgrader och duggregn är mindre inspirerande. Tänk 25 grader och sol. Då kan man trippa runt i sandaler och klänning. Ska nog hoppa på den blommiga trenden i sommar =).

image1104
Klänning från HM.

Bla bla bla

Lillebror åkte hem för en stund sedan så nu sitter jag här o smådeppar igen. Känns lite tråkigt med det mesta för tillfället. Dåligt med pengar, tungt på jobbet och pissig årstid. O den där 30-årskrisen som kom i höstas har inte gett sig än. Jag har inte hunnit med nånting. Jag satt precis och läste mina elevers resedagböcker. De är i england på praktik. Blir lite avis. Jag var så mesig i deras ålder och vågade ingenting och nu känns det lite sent. Tänk om jag vågat lite mer då. Önskar till exempel att jag börjat med dansen tidigare. Känns inte som det kommer att bli en karriär direkt när man börjar vid 30;). Jaja, det är ju kul i alla fall även om jag är lite gammal.

Sömnproblemen kommer såklart som ett brev på posten under mina grubbelperioder. Jobbigt! Jag kan vara hur trött som helst men det går f-n inte att sova, helt hopplöst. På morgonen däremot går det väldigt bra...

Redan söndag i morgon. Helgerna går för fort. Imorgon måste jag rätta uppsatser och grejs som jag i ett svagt ögonblick lovade eleverna att de skulle få tillbaka i veckan. Nåt måste man ju säga när de tjatar. Sedan ska jag ju dansa också, kul. I morron är det fridans (modern dans) som gäller. Det är den bästa förutom att man alltid är full med blåmärken efteråt och har grym träningsvärk i flera dagar.

Nehe, om man ska lägga sig och läsa eller nåt...

Gomorron....

Jag vet, klockan är snart halv tolv men jag gick upp sent idag. Har inga direkta planer för dagen förutom att jag måste knalla ner till jobbet och hämta cykeln som blev kvar igår. Förhoppningsvis står den kvar. Det regnar så jag är inte speciellt sugen på att ta mig ut. Ikväll tänkte jag bjuda lillebror på mat. Jag är ju singel i helgen och det är så trist att göra mat till sig själv.

Nehe, dags att äta nåt, frukost/lunch...

För övrigt har jag ingen aning om hur jag lyckades få rosa text och stora bokstäver på förra inlägget och inte hur jag får bort det...
RSS 2.0