Läser just nu

Läser just nu Last Chance Saloon av Marian Keyes på engelska. Som lärare i engelska ock svenska ska man väl mest tycka om lite djupare och mer avancerad litteratur kanske, men iblan kan det vara skönt med lite enkla och roliga böcker också. Kan rekommendera hennes böcker om man vill ha lite lättsam läsning. Läs gärna böckerna på engelska eftersom det är originalspråket. Ofta försvinner en del poänger i översättningarna tycker jag.




                                                                                                       119089-50

Rensar lite till!

Garderobsrensningen fortsätter. En svart tröjklänning samt ett prickigt linne från HM som var lite för stort finns nu på Tradera här:



http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=647306

Belysning

Nu när det börjar bli riktgt mörkt ute är det mysigt med ljus och lite mysbelysning. Idag kom jag mig äntligen för att köpa en skarvsladd så jag kan tända min ljusslinga med små rislampor som jag satt i fönstret. Fönstret är litet och sitter liksom i en liten nisch så det blev inte snyggt med gardiner. Så här ser det ut. (blev jättedåliga bilder men man kan ju se tanken i alla fall)



                                                    119089-49               119089-48

Vad är det med skor???

Vad är det egentligen som gör att man är så tokig i skor? Och varför vill man alltid ha de skorna som man egentligen inte har någon som helst användning för? Och varför är de snyggaste skorna alltid jätteobekväma?

De här pumpsen från ASOS är jag jättesugen på för tillfället men det kommer ju inte på fråga eftersom jag inte skulle ha någon nytta av dem. Men visst är de snygga? Jag måste börja gå på fest oftare...



                                                                            119089-47

Skoletter

Mina drömskor från Gardenia finns nu på tradera, men inte i min storlek så klart!! Kanske någon annan som är sugen....

http://www.tradera.com/auction/aid_34784420




                                                Snyggaste ankelbootsen!!

Beställning

Avbeställde idag det jag skickat efter från Ellos. Måste behärska mig lite nu...

Ännu en klänning!

Varför finns det så mycket fina saker man vill ha och så lite pengar i plånboken (låter bortskämd, jag vet)?Kolla bara in den här klänningen från Vero Moda (hittad på Mitchomatchos blogg). Den är ju bara jättesnygg eller hur. Tyvärr försöker jag att behärska mig den här månaden då första helgen efter lön var väl dyr för lilla plånboken. Men man kan ju önska....




                                          119089-46
 

Garderobsrensning

Har rensat lite igen i garderoben. Har inte plats för allt så nu ligger en del ute på tradera. Bland annat säljer jag en jättefin blus fån ASOS med bälte (helt ny) som jag fått inse att jag faktiskt inte kan ha. Ta gärna en titt:

http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=647306

Mer shopping

Hittade äntligen en stickad kavaj som jag letat efter sen i våras. Det har funnits en liknande på Gina Tricot men de tog slut och var lite dyra. Nu finns det en snygg på Ellos för 399. Nu får man 50% rabatt också! 199 kr är ju lagom, eller hur. Kan komma till nytta i vinter när det är kallt i klassrummen på skolan.


                                           119089-45

Shoes

Under den lite smått oplanerade shoppingturen igår kväll gjorde jag det fatala misstaget att gå in på Scorett. Hittade där dessa skoletter som jag bara viiilll haaa! De liknar skoletterna från Gardenia som jag suktat efter i evigheter men kostar lite mindre (fortfarande lite för mycket dock). Snygga är dom i alla fall. Kolla bara:


                                                      119089-44 

Shopaholic

Jag får nog inse det. jag har blivit en shopaholic. Igår skulle jag åka till ett köpcenter i stan för att lämna tillbaka ett par stövlar. Vad tror ni händer? Jo, jag lämnar tillbaka stövlarna men kommer istället hem med en massa andra saker. Jag köpte bland annat en varm vinterjacka (som jag iofs letat efter länge). Sedan blev det en stickad klänning (en till!!) från HM, diadem och kuvertväska med rosett från HM och lila linne och T-shrt från Vila. Jaja, det var lön igår, nu får jag lugna mig tills nästa gång den kommer.


                                                      119089-42119089-41

Pilgrimist Javisst!

Förutom att jag drabbats av shoppingfeber när det gäller kläder och inredning har jag också blivit lite fixerad vid smycken. En av favoriterna är Pilgrim. De har fina smycken till priser som man kan stå ut med. Så här ser min egen samling ut:

119089-40119089-39119089-38119089-37119089-36

Önskekonst

Har ni sett konstnären Lisa Rinnevuos målningar? I like!! En av hennes målningar skulle passa perfekt hemma i mitt vardagsrum.

http://www.sodragalleriet.se/rinnevuo/rinnevuo.htm

Husvisning

Idag blir det husvisning. Jag och sambon letar. Är inte säkra på om vi vill bygga nytt eller köpa något gammalt, men vi kikar runt lite i alla fall, det är kul. Lite vuxet känns det också, det är ju lite läskigt förstås. Ett år kvar till 30, det är inte annat än att man känner sig lite förvirrad och stressad. Är det dags att bestämma sig hur man vill leva nu??

Äh, skitsamma. Det blir väl som det blir.

I alla fall, den här outfiten kör jag på idag (dålig bild, men jag övar)

                              119089-31


- Klänning med fjärilar ASOS
- T-shirt och leggings HM
- Nya örhängena från Pilgrim


Shopping

Igår var det shopping i Stockholm som gällde. Hade jag haft pengar hade en hel del saker bivit shoppade men tyvärr är så inte fallet. En del shoppat blev det i alla fall. De här sakerna fick följa med mig hem till Eskilstuna:

* Stövlar från Din Sko
* T-shirt med kedjemönster från HM
* Pilgrimörhängen (Sturegallerian, halva priset =)
* Två ljuslyyktor, mina favoriter i ny färg119089-35119089-34119089-33119089-32

TGIF

Thank God It's Friday!!!!!!     119089-30

Äntligen helg! Kom nyss hem från jobbet, lite blöt efter cykelturen hem i ruskvädret. Höstångesten börjar göra sig påmind. Jag gillar verkligen inte hösten. Inte vintern heller för den delen, FY! I morse var det kolsvart ute när jag gick upp, det kändes mindre kul.

Men, men, nu är det ledigt ett par dagar i alla fall. Ikväll blir det Idol-kväll hos en kompis. Har inte följt Idol men det kan bli kul ändå. Bli bjuden på mat är ju skönt en fredag kväll när man känner sig sådär lagom trött efter veckan.




Nätshopping

Nätshopping är roligt men farligt. Den här veckan har jag fått två paket, ett från La Radoute, en grå tröjklänning, och ett från ASOS med två stycken klänningar. En svart med fickor och en med fjärilsmönster. Alltihop passade perfekt, vilket är ovanligt då jag oftast brukar hamna meittemellan två storlekar. Leveransen från ASOS kom blixtsnabbt och man fick också med en tidning, trevligt. 

 


                                                                                          119089-29

Höstseg

Usch, det börjar bli kallt och mörkt nu, det gillar jag inte. Två dagar kvar på arbetsveckan, skönt, jag är helt slut redan. Lite positivt är att tröjklänningen från La redoute passade perfekt =).

På fredag blir det Idol-mys hos en kompis och sen blir det shoppingdag i Stockholm på lördag. Jag kommer ju inte direkt känna mig utvilad på måndag, men jag offrar mig för lite shopping i huvudstaden. Är ute efter en varm vinterjacka och sköna stövlar, men det kan hända att jag får lova tt vänta på nästa lön först. Ett långt halsband är jag också sugen på och det kanske kan gå att hitta ett budget. Sen fyller min sambo 30 år om ett par veckor så då finns ju en anledning att shoppa nåt tjusigt att ha på sig då ;)

Nej, dags för mat och strax är det  Room-service på TV, det får man inte missa!!

PAKET!!!!

Idag fick jag min paketavi från la redoute. Tröjklänningen från Soft Grey som skulle komma den 25 november har redan kommit, kul, men jag hade ju inte precis räknat in den i budgeten för den här månaden. I morgon ska jag hämta den, spännande.

Vet inte riktigt hur jag ska ha råd att shoppa nåt i Stockholm på lördag, men, men det får bli makaroner nästa vecka innan lönen kommer på fredagen. Funderar på var jag ska kika. Finns lite second hand på söder har jag fått för mig. Sen blir det Zara, Top Shop och en massa roliga inredningsaffärer. Jag ska gå ensam på stan innan boysen hämtar mig för mat, det blir perfekt. Skönt att kunna gå länge i de affärer man vill utan att nån blir uttråkad.

Så här ser tröjan/klänningen ut förresten:


119089-15

Shoppingtips???

På lördag bär det kanske av till Stockholm, kan då bli tal om lite shopping:) Nån som har några bra tips på bra affärer? Gilllar både nytt och second hand.

Klänningar igen

Har blivit besatt av klänningar. Det är mitt favoritplagg just nu. Både snyggt och bekvämt. De här två skönheterna finns att köpa hos Nelly. Snygga va?

119089-26119089-25

Vinterjacksjakt

Har kommit på att jag behöver en ny vinterjacka. Det börjar ju bli lite kallt ute så det är kanske läge att börja leta nu fastän det tar emot att erkänna att det faktiskt är höst. Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter. Ullkappa är ju snyggt men kanske inte så varmt när det börjar bli neråt 10 minusgrader. HM har några till bra priser men jag vet inte riktigt... Välkomnar tips, helst inte över tusenlappen....

119089-23119089-22119089-21119089-20

ASOS-klänningar

Två klänningar från ASOS är snart på väg hem till mig. En fin svart med fickor (vit på bilden dock)och en med fjärilar. 320 kr för båda, inklusive frakt. Det kallar jag klipp! Tänkte ha dem med en svart polo under nu när kylan börjar komma. Kan det funka? Hoppas det i alla fall.

119089-19119089-18

Önskeklänningar


Önskeklänningar från Shopbop...


.....119089-17119089-16

Tradera

Idag har jag ropat hem ett par Fornarinajeans för 300 kr, blir spännande att se hur de sitter. Har blivit en riktig Traderanörd, köper och säljer för fullt.  Här finns mina auktioner om nån vill kika:
http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=647306

Säljer just nu ett par ballerinor från ASOS som tyvärr var för små. Lite kallt att ha nu, men till våren kanske...

Dagens budgetshopping

Idag blev det ett par rutiga strumpisar från Åhlens, smink från Rimmel och lite konstgjorda orkidéblad att inreda med. Var och provade ett par pumps i Louboutinstil men det bidde inget av, lite för hårda för mina små tassar. Strumpisarna tänkte jag ha till min svarta mjukisklänning. Passar kanske till tröjklänningen från La Redoute som jag beställt. Kommer inte förrän  25 november tyvärr :(

119089-13119089-15

Paolo

Oh, oh, Kolla in HM:s nya modell. Paolo Maldini, min favvofotbollsspelare genom tiderna. Undrar varför?? Kanske inte bara för att han är bra på fotboll.

119089-12

Klänningar

De här två klänningarna från ASOS är jag lite sugen på. Den grå har jag kanske mer användning för i vinter, om man måste välja, hmmm...

119089-11119089-10Bilder: Asos.com

Tänkvärt

 "Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."

("Doktor Glas", 1905)



Tänkvärt inför ny vecka med ett gäng trötta och inte alltid pluggsugna elever att tampas med



Pumps-span

Oh, har hittat ett par pumps jag är sugen på. Eller egentligen vill jag ju ha ett par mycket dyrare o finare men de här skulle funka. Måste till Skopunkten i morron och kolla om de finns i min storlek, 249 kr, billigare blir det ju knappast. Säkert riktigt obekväma och hårda men det får man ta....
 
Pumps
      

Lördag

Skönt med helg, äntlgen. Igår började jag blogga och det känns kul. Jag kommer att blogga om allt möjligt; mode, böcker, inredning och allt sånt som gör livet lite roligare. Först tänkte jag att jag bara skulle blogga om kläder men sen insåg jag att jag egentligen inte har så bra koll, så jag kör på lite allt möjligt i stället. Men lite mode blir det, för det är ju så kul med kläder.

Blir nog en del inomhus vid datorn och TV:n i helgen. Vädret inbuder inte till så mycket annat. Idag blir det även riktigt mycket glamour med städning och tvättning. Men kvällen kanske bjuder på nåt mer lyxigt, det vet man aldrig.

Ha en skööön helg/Jenny

Hundtandsmönstrat

En nygammal favorit är hundtandsmönster. Den här kjolen fyndades på HM för 198 kr.Hundtandsmönstrat

Budgetshopping

Här är mina senaste fynd. Efter 6 år som student ligger man liksom lite back på panningafronten så det blir mest budgetshopping. Nu jobbar jag och tjänar pengar men lärarlönen är väl inte jättefet direkt. Sen är det ju kul att få mycket för pengarna.

I stället för mina önske-ankelboots från Gardenia blev det de här från Skopunkten, 299 kr. Och istället för lyx-ballernas från nån snygg designer blev de de här från, tro det eller ej, Coop för 199 kr!!

En ny klänning från HM blev det i veckan. Blir snygg med leggings och midjebälte, 198 kr, det känns lagom.

Klänning HMAnkelbootsBallerinaskor

Snyggaste ankelbootsen!!

Snyggaste ankelbootsen!!
                                                                                                                           Bild: Zapata

De här ankelbootsen är högst upp på min önskelista just nu. Hur snygga som helst. Tyvärr är väl lärarlönen inte så hög som man kunde önska, men drömma går ju....


Höst i hemmet

Höst i hemmet

Lite extra kul med inredning nu på hösten när man måste vara inomhus hela tiden för att inte frysa ihjäl. Har försökt att anamma den nordiska, stilrena stilen flera gånger men jag kan inte låta bli alla färger och lyktor och grejer. Såhär ser vardagsrummet  ut för tillfället.

Detaljbild från mitt vardagsrum

119089-1

Mina favvisar: lotusblommor

RSS 2.0