Söndag

Snart är det slut på helgen. Det har varit fullt upp med 30-årsfirande hela helgen. Släktkalas i fredags och tjejfest igår. Var ute på krogen för ovanlighetens skull och det var kul men det är inget jag känner för att göra varje helg.

Fick en massa fina födelsedagspresenter, bland annat en Lisa Rinnevuo-litografi av D. En sån har jag suktat efter länge. Den ska få hedersplatsen i nya lyan sen.

Ikväll är det dans igen. Tyvärr blev nybörjargruppen för liten så jag ska testa fortsättningen istället. Känns sådär men jag får väl stappla bäst jag kan. Kanske ska hoppa in i duschen nu...
image960

Happy birthday to me!

Jahapp, då var det dags. I am very old! Närmare bestämt 30 år gammal idag. Herregud, det är ju helt orimligt, hur gick det här till? Jaja, jag fick i alla fall visa leg på systemet igår så det är kanske ingen fara än så länge. Och de grå håren kan ju färgas över =).

Min första present fick jag i morse: två biljetter till Ladies Night. Fick det av D och hans kompanjoner i vibrationsträningsbranschen. Jag och min kompis U ska åka, lite otippat, till Sundsvall av alla ställen. Det ska bli kul. 27 oktober blir det. Oktober är fullsmockat med föreställningar för min del men det är ju bara kul.

Nej, nu är det dags att knalla iväg till jobbet. Det är kaaallt ute idag...

Dagens shoppingtips

Gomorron! Eftersom jag inte ska shoppa själv just nu passar jag på att tipsa er andra om den här fina vintageväskan. Hade jag råd (och plats för fler väskor...) skulle jag själv lägga ett bud. Väskan finns att buda på hos tradera. Klicka här för att komma till auktionen.

image958

Dagens önskeskor

Har inte haft dagens önskeskor här på ett tag så det kändes som det var dags. Här är dom!! Från ASOS.com. I like!!
image956

Motion på jobbet

Gomorron. Nu är det måndag igen och dags att pipa iväg till jobbet. Bara två lektioner idag sedan är det friluftsdag. Jag ska promenera 5 kilometer i skogen. Gratis motion på arbetstid, trevligt =). Undrar bara hur många som skolkar idag...

Dagens önskeplagg

Dagens önskeplagg är den här vinröda klänningen från Delia's. Älskar vinrött till hösten. Skulle vara perfekt med en svart polo under. Någon som sett någon liknande i en svensk butik så hojta till.
image955

Dagens citat

"Inom mig lever en mager kvinna som desperat vill komma ut. Jag brukar tysta ner henne med kakor".
(Okänd)

Dagens prestation

Herregud vad duktig jag varit idag! Jag har handlat, städat, bäddat rent och bakat. Det blev ett gäng chokladmuffins, chocolate chip cookies med kokos och apelsin samt gaffliner (mördegskakor, mormors recept). Nu ska det lagas lite mat och tittas på TV.


image954

Lördag

Idag ska jag försöka få lite saker uträttade. Jag har varit och handlat så punkt ett på min lista ä avklarad. Kvar att pricka av är bakning, tvättning och kanske lite städning. Just nu sitter jag dock här och dricker lite cola och äter choklad, "because I'm worth it". =)

image953

Jag är så kulturell

Min höst kommer bjuda på flera trevliga föreställningar. I mitten av oktober ska jag kika på Fredrik Lindströms föreställning med några från jobbet. Ett par veckor senare är det dags för Johan Glans och Henrik Schyffert. Glans är ju helt underbart rolig (ja, Schyffert också förstås). Det ska bli riktigt kul. Sedan i november är det dags att vara riktigt kulturell. Då är det Dramaten som gäller. Jag ska se Henrik Ibsens Ett Dockhem. Jag har läst pjäsen flera gånger och länge velat se den så det  är kul att den spelas nu. Så ni ser, jag är rätt kulturell av mig=)

image949  image950  image951  image952

TGIF

Äntligen fredag! Dagen är fullspäckad med lektioner, hoppas dom är snälla mot mig idag för jag känner mig helt matt. Det har varit mycket i några veckor. Ikväll kommer lillebror hit med ett par filmer som vi ska kika på. D är bortrest i helgen.

Ser förresten ut såhär idag:

* Kofta från Manoush                  
* Kjol från La Redoute
* Top Flash
image948

Dagens plagg

Gomorron! Solen skiner och jag hoppas på en bättre dag än igår. Gårdagen var ingen höjdare. Dock avslutades den bra med dans. Så till ämnet, dagens plagg som är den här tunikan från Ellos. Lite etno och lite höst. I like it.

image947

Dagens outfit

Har haft en riktigt, riktigt usel dag idag!!!! Sov dåligt inatt så jag var trött som fasen i morse. Det fanns knappt ingen frukost att äta och sen krånglade cykeln så jag fick gå med mina pumps, inte jätteskönt. Första lektionen var jobbig. På eftermiddagen var ett långt, jobbigt möte med en massa otrevligheter att diskutera. Bläääää!!!!

Ikväll ska jag i alla fall iväg och dansa och det är kul. Synd bara att jag känner mig som the grand old lady bland alla 19-åringar... Men skitsamma, jag kör på i alla fall.

Så till dagens outfit:

- Stickad klänning, Manhattan
- Leggings, Gina Tricot
- Pumps, second hand

image945 image946

För övrigt är det den 18 september idag och jag är 29 år i 10 dagar till....

Second Hand

Idag efter jobbet tog jag en sväng i ett par av stadens second handbutiker. Jag sprang på den här väskan i patchwork på Myrornas. Den kostade 15 kr, kändes ok. Hade lite svårt för the return of de här väskorna eftersom mamma hade såna på 80-talet. Ibland är det svårt att ta till sig ett mode som man redan varit med om en gång, men jag brukar ändå falla för trenderna så småningom, sådär när de flesta är trött på skiten och anammar en ny grej istället=). Nåja, vad tycks? Värd 15 spänn?

image941

Lite dåliga färger på bilden, synd..

Några andra fynd jag gjort på sista tiden är ett par grå pumps för en femtilapp och ett par kängor från ecco för en hundring. (Myrorna är en guldgruva) Pumpsen känns bra och kängorna är fina men jag är lite osäker på klacken, kanske känns lite omodern, jag måste känna in dem lite.

Vad tycker ni, funkar de i höst?


Det jag är ute efter nu är ett par snygga stövlar, helst ett par Pertti Palmroth men de är ju så dyra även begagnade. En tjej och hennes mamma stod och provade ett par riktigt snygga stövlar på Myrornas idag. Mamman kunde inte ha dem och jag tänkte YES, då ska jag sno dem, men sen kunde dottern ha dem i alla fall, typiskt. Så jakten fortsätter...

Förövrigt tänker jag softa lite ikväll. Mysbyxorna är redan på tillsammans med pepparkaksgubbestrumpor hehe...







Pausar

Hej hopp! Är hemma på lunch. Passade på att sticka hem en stund då jag har en rätt lång håltimme idag. Kände att jag behövde en paus efter en hektisk förmiddag med lektioner, klassråd och skolfotografering. Passar på att skicka lite mejl i lugn och ro. Datorerna på jobbet är nämligen helkassa så jag blir bara frustrerad. Men det är minsann inget fel säger teknikern, ne tjena, det ska alltså vara så att datorn stänger av sig själv direkt när man kommer på morgonen, det ska ta 10 minuter att logga in och det ska ju faktiskt inte funka att skriva ut. Att jag inte tänkte på det.

Sista chansen

Sista chansen att buda på mina auktioner! Klicka här!

Höstfint

Gillar dessa outfitbilder från HM. Såhär vill jag se ut i höst. Säger som Alex Schulman: craviings!! =)
image938  image939  image940

Lördagsoutfit

Efter en produktiv morgon ska jag nu åka hem till en kompis och bli bjuden på lunch, trevligt! Jag ser ut såhär idag:

♥ Tunika från ellos
♥ Stickad väst, second hand (kostade 20 spänn!)
♥Vinröda strumpisar från Åhlens
♥ Stövlar från Skopunkten

image936

Uppe med tuppen

Det måste vara något allvarligt fel! Jag är uppe kl 7 en lördag!! Jag kan verkligen inte sova och nu är jag hungrig också så det är kört. Kanske blir sängen en stund till efter lite frukost. Hmmm, jag är verkligen orolig, detta är inte likt mig...

Väx jäkla hår!!

Den här frisyren är målet. Om bara hårskrället kunde växa lite fortare!!! Ska försöka hålla mig från att klippa av det när jag tröttnar på att spara den här gången.

image933   image934
Bilder lånade från HM.com

Rutor

Rutigt är ju hett i höst  och snyggt också så något rutigt skulle inte sitta fel just nu. Om jag skulle köpa något rutigt (vilket jag inte ska eftersom jag inte ska handla just nu) skulle det bli den här klänningen från HM. Fin,fin!

image932


Brännan borta!

Fyfan vad blek jag känner mig!! Såhär såg mina ben ut för exakt en månad sen. Not any more!! Brännan försvinner så fruktansvärt snabbt. Ansiktet ska vi inte tala om, en magnecyl känner sig solbränd i jämförelse ju. BUS here I come!!

image931
Bild: Jag utslagen på hotellrum i London efter två dagars maratonshopping

Dagens outfit

Känner mig riktigt risig idag, förkyld och febrig. Nu är i alla fall veckans jobbigaste dag över. Såna här dagar kräver bekväm klädsel så det bidde följande:

*Top HM
*Tunika Gina Tricot
*Kofta HM
*Jeans Lee
*Sneakers Wedins
*
Halsbandet och ringen är tillverkade av en arbetskamrat

image929

Aj!!

Idag har jag träningsvärk!!! Trotsade förkylningen och dansade både igår och i söndags och det känns i benen vill jag lova. Förkylningen är inte heller så kul. Passar inge vidare idag då jag har min tuffaste dag på jobbet med idel lektioner och kort lunchrast. Det blir soffan ikväll.

image928

Nice armband

Gillar detta armband med peace-märke från Dogeared . Finns hos Kyssjohanna.se.

image927

Gudrun Sjöden

Bestämde mig för att sälja den fina klänningen från Gudrun Sjöden, mest för att jag är rätt pank för tillfället. Se auktionen här.

Mer dans

Det här numret är min favorit från programmet So you think you can dance. Det känns verkligen i magen. För att inte tala om låten. Enjoy!!

Skjorta

Skulle vilja ha en ljusblå storskjorta. Fräscht både till jeans och tights. Denna från Glitzy vore inte helt fel. Tyvärr tillåter inte plånboken en 500-kronorsskjorta just nu, jäklars också....
image926

Önskar mig

Önskar mig en sån här t-shirt från Marc Jacobs. Kikade på tradera men de blir ju så himla dyra där. Ska man testa e-bay kanske....
image925

Dagens outfit

En grå dag som denna blev det grå klädsel, inte så upplyftande kanske.  Fick också lov att inse att det faktist är höst och invigde mina korta stövlar från Primark. Lägger in en bild på min nya vinterklänning också. Det kanske är lite uttjatat med förklädesklänningar nu men jag gillar det och kör ett tag till. Denna är stickad i ull och blir perfekt med en polo under i vinter.

image923    

Måndag

Måndag igen?! Regnar gör det också, helt hopplöst. Sitter och grejar med en skiva med Bellmanlåtar. Ska prata om Bellman idag med en klass. Tänkte börja med Gubben Noak och se om de vet vem som har skrivit den. Ne, nu är det lite bråttom!!

Risig söndag

Usch, söndag idag och jag känner mig riktigt risig. Igår var jag i Stockholm och gick en runda på stan, åt på restaurang och gick på musikal. Vi såg Singing in the rain, vilket var passande eftersom det regnade rejält hela dagen. Det var kul men kanske inte så bra för förkylningen.
image922

Idag skulle jag ha gått på fridans, andra lektionen, men det går ju inte när jag är dålig, skit också!! Men jag ska dit och skriva in mig i alla fall. Annars blir det nog mest soffan idag. Måste förbereda jobbveckan också.

Vad gör ni idag?

Dancemania

I like him!!


And her!!!!



Funderar på att tillverka en sån t-shirt de har på sig. Den är cool. Borde ju inte vara alltför avancerat, eller?

I want Stövlar

Fäljde med en kompis till Skopunkten idag. Där provade jag dessa stövlar som var ursköna och passade helt perfekt. Osis att jag ine har råd att shoppa för tillfället. Snygga va!!

image921

Braaa lååååt!!

Den här låten spelades på So you think you can dance i tisdags och jag var ju tvungen att ta hem den. Hur bra som helst!

Grå drömmar

Suktar just nu efter den snygga grå klänningen från Acne och skorna från Dries van Noten. Grått är snyggt i alla lägen.
image920Bilder: Browns

Färgglada ben

Okej, det tjatas om färgglada ben på många bloggar, men jag är väl inte så orginell då. Hur som helst är jag ute efter ett par vinröda strumpbyxor. Denna outfit måste ju bara kopieras, eller hur!!
image919

Handmade

Kikade på Malins blogg och hittade där en länk till Kristina Thims hemsida. Hennes klädkollektion är ju bara helläcker. Allt är handgjort och plaggen finns bara i ett exemplar. Kolla in!

     

Tisdagsoutfit

♥ Cashmeretröja, linne och bälte , HM
♥ Kjol, La Redoute
♥ Skoletter, Donna Girl

image915    image916

Klassiker vs. Chic lit

Har under veckan som gick hunnit läsa två böcker, en riktig klassiker och en riktig chic lit som det så modernt kallas. Börjar med tjejboken som är Babyfeber skriven av Jane Green. Den handlar om tre tjejer i 30-årsåldern och deras misslyckade förhållanden och om att få barn. Lite sådär som såna böcker brukar vara. Tyckte den var rätt trist faktiskt, okej förströelse men inget speciellt.

Så till klassikern som är Candide av Voltaire. Första gången jag läste boken var på gymnasiet och jag tyckte den var skittråkig. Andra gången var på högskolan och då var det så stressigt så jag hann inte riktigt tycka någonting. Nu, den tredje gången gillade jag den verkligen. Samhällskritiken haglar och den är riktigt underhållande. Ingen tegelsten heller så den rekommenderas. Har redan plågat eleverna med ett litet utdrag =).

image913 image914

Tror jag ska ge mig i kast med en ny Nesser nu =)

Listan byggs på. Se vilka böcker jag läst hittills under 2007 här.
Under kategorin böcker har jag skrivit lite om några av böckerna jag läst.

Dagens outfit

Hallå! Är hemma en stund på lunchen. Glömde matlådan hemma så jag passar på att ta en liten paus och lägga in en outfitbild. Om en timme sticker jag iväg igen. Då ska jag med eleverna på teater. Föreställningen är Sveriges historia på 100 minuter, det kan nog bli kul.

Anyway, så här ser jag ut idag. Lite lärarinneaktigt?

* Top, HM
* Kjol, La Redoute
* Stickad väst, second hand
* Skor, Vagabond
image912

Rosa radio

Var inne och kikade på inredningsbloggen. Lite sugen på inredning nu när det kommer att bli flytt. Hittade hur som helst den här radion. Hur fin är inte den då?? Finns i en massa färger hos Bagaren och kocken.

image911

Dagens önskesko

De ultimata höstskorna är de här sköningarna från Vagabond med rågummisula. Finns nu på min önskelista =)

image910

So you think you can dance?

Nja, inte riktigt än men snart kanske. Var på ett pass i fridans idag och det var jättekul. I tisdags provade jag jazz vilket var helt ok men idag var bättre. Ska prova på en gång till innan jag bestämmer mig för vilken kurs det blir men just nu lutar det åt fridans. Kul, kul =)

image909

Jag om två veckor haha

Yellow like the sun

Dagens önskeskor är ett par gula Converse. Läckert med lite färg och jag har fått för mig att jag vill ha ett par gula.

image908Bild: La Redoute

Beautiful girls

Skönaste låten just nu!


Dagens outfit

Och så en dagens då. Kör på den bekväma stilen även idag:

* Tunika och leggings från Gina Tricot
* Ballerinaskor i skinn från Primark, London
* Armband från Indiska och JC

image906 image907

September

Idag är det september och den månaden när det stora händer: jag fyller år. Det är dags för the big 30 iår, hjäääälp! Jag känner mig fortfarande som 19 ju (förutom energin och att jag väger aningens mer hehe). Jaja, inte mycket att göra åt gammeln förutom att färga över de grå håren.

Idag blir det en liten runda till stan med mamma och sen fira mormor som fyller 79 år idag. 30 kanske är rätt ok ändå :).

Tjarå!

Fredagens

Körde på lite casual friday igår när det gällde klädsel. Gympadojjor på alltså, vilket var skönt eftersom cykellåset kärvat ihop så jag fick lov att ta en snabb promenad till jobbet i stället =).

Så här såg det ut (minus suddet):

* Finstickad klänning ,HM (via tradera)
* Leggings, Lindex
* Skor ,Wedins
*Jodgubbe, Guldfynd

image905
RSS 2.0