Buon Giorno

Idag bär det av till Milano. Återkommer till helgen. Arrividerci =)

image1166

Gomorron

Måndag igen. Idag är det nationellt prov i engelska igen nu på morgonen, B-kursen denna gång. Det tar aldrig slut. I morgon är det dags igen, A-kursen då. Härligt! Men i morgon har jag lämnat över vaktandet eftersom jag drar till Milano med mitt arbetslag. Det blir kul. Det ska bli besök på vingård, strosande i Milano och en tur till Bergamo.

Jag har lite ångest inför helgen måste jag säga. Dansuppvisning både lördag och söndag. Hade nog kännts rätt okej om det inte varit för att jag kommer hem från Milano fredag natt och vi ska ses typ halv nio på lördag morgon, snaaaark!! Jaja, hoppas jag inte tappar tjejen jag ska lyfta i ett nummer bara...

Jahapp, jobbdags. Tudeloooo!

Packpanik

På tisdag åker jag till Milano med mitt arbetslag. Det ska bli skoj. Ett problem har dock uppstått. Vad fasen ska man packa ner i väskan? Tre dagar blir vi borta och man vet ju inte vad det blir för väder. Dessutom vill man ju inte släpa på en jätteresväska för tre ynka dagar. I-landsproblem!!

Guten tag!

Halloj! Ännu en dag med kalasigt väder. Sitter ute på min minimala balkong och rättar nationella prov. Måste man ändå göra det kan man ju passa på att sola lite samtidigt.

Idag kom en inredningstidning nerdimpande i brevlådan så nu är jag riktigt sugen på att piffa till balkongen. Men den är ju såå liten. Den ligger i söderläge så det är soligt nästan hela dan, skönt nu, men det lär ju bli hett i sommar. Inte mig emot =).

Ne, några fler uppsatser kanske...
image1164

Gomorron

Gomorron! Idag är det dags för nationella prov i svenska. Jag ska sitta med min klass i 5 timmar! Kul, kul. Får väl passa på att rätta de engelska uppsatserna så länge. Onsdag betyder också pubkväll, lite roligare =)

Ha en bra dag i solen !

My hair

My hair is very ugly just nu. Ska man kapa det kanske? Kan en Twiggy-haircut vara något för mig? Jag tror inte det men nåt kul vill jag göra med rufset snart.
image1163

Jobbstress

Nu har jag jobbat klart för idag känner jag. Har suttit och lyssnat på en massa exempel på muntliga nationella prov i engelska, jääääätteroligt. Så nu är jag redo att låta mina elever babbla på. I måndags var det uppsatsdelen i engelska A, på onsdag är det svenska B och sedan är det snart dags för engelska B och alla andra delar av de andra proven. Fy f-n va jobbigt att rätta allt sen. Känner mig aaaaaningen stressad just nu. Längtar till juni och sommarlov!!
image1162

Dansoutfits

Om två veckor ska jag vara med på min första dansuppvisning, 30 år gammal. Jag har lite ångest för det men vafasen, jag kör väl på så gott det går. Varje nummer kräver olika kläder så nu måste jag leta i garderoben och även köpa lite nytt. I ett nummer ska det vara vit klänning. Det hittade jag en idag, på Lindex för 99 kr. Jag har dessutom en rabattkupong på 25 % så det blir ju överkomligt. Nu ska jag bara leta rätt på en vit skjorta också, till fridansen. Till salsanumret blir det cerise klänning och lite bling bling =)

image1161
Denna blir det till jazzen, fastän i vitt.

Tygskor

Tygskor är en ny favorit hos mig. Vad sägs om ett par som man kan köra i tvättmaskin. Finns hos Ellos. Smart tycker jag.
image1160

Min fredag

Min fredag var minst sagt händelserik. Tåget till Stockholm gick vid 9 på morgonen. När vi kom fram blev det en tur i gamla stan innan det var dags för lunch. Det var livat som fasen bland de engelska studenterna, servitören såg lite nervös ut. Efter lunchen tog vi färjan ut till Djurgården för att gå på Vasamuseet. En av eleverna hade aldrig åkt båt förut så det var ju lite roligt. Jag hade inte varit på Vasamuseet förut (pinsamt nog). Det var ju riktigt häftigt.
image1157


Efter detta tog vi bussen in till stan för ett besök på Absolute Icebar. Det var riktigt läckert. Allt därinne är gjort i is. Man fick ta på sig en varm cape som gjorde att man såg ut som en Teletubbie =). Drickarna serverades i glas av tjock is. Det var en upplevelse.
image1158

Efter Icebar sa jag och en av mina arbetskamrater hej då till engelsmännen och drog vidare till Dramaten för att titta på Hamlet. Det är ju inte klokt vad kulturell man kan vara på en dag. Både museum och teater. Tur att vi slängde in ett barbesök också så att det inte blir för mycket kultur.
image1159

Behöver jag säga att jag var rätt trött efter den här dagen. Gick upp halv tolv i dag. Ska nu försöka få i mig nåt att äta och i eftermiddag blir det födelsadagskalas hos lillebror.

Have a nice day!



Good morning

Gomorron alla. Idag är det onsdag vilket innebär jobb till halv fem och sedan pubkväll med pub quiz. Ikväll har vi även hjälp av de två engelska lärarna som är här. Vi har ju vunnit två veckor i rad så nu måste vi försvara vår titel:).

I morgon ska jag till Rotary tillsammans med en till lärare, två av våra elever och två engelska elever för att berätta om projektet vi håller på med. Det känns ju lite pirrigt men det ska väl gå bra. På morgonen är det först nationellt prov i engelska A, så nu börjar den härliga rättningsperioden.

På fredag bär det av till Stockholm tillsammans med våra engelska gäster. Vi ska besöka Vasamuseet (där jag pinsamt nog aldrig varit), kolla runt lite på stan och sedan gå till Ice bar. Det blir skoj. På kvällen ska jag gå på Dramaten och kika på Hamlet tillsammans med några arbetskamrater. Hamlet efter en hel dag i Stockholm...somnar jag inte är det imponerande.

På lördag lär jag sova till tolv! Det har varit kul att ha engelsmännen här (de åker hem på måndag) men man blir ju rätt trött så det blir ju ganska skönt när allt är avklarat också.

Ne, dags att fara till jobbet. Have a nice day =)

Suck

Har haft en riktig skitdag idag på jobbet. Förutom det känner jag mig  tjock, äcklig och allmänt ful. Har slutat äta mina tabletter mot acne och det tog inte många dagar innan det var dags igen. Det gör ont och jag ser för jävlig ut. Kul, kul. Mitt jobb är för övrigt väldigt varierande, idag fick jag ett samtal från min biträdande rektor om att jag var tvungen att leta  rätt på en av mina elever och prata med eleven. Anledning? Personen i fråga hade hunden med sig i skolan....den var ny.

Home

Nu är jag hemma igen. Det har varit en riktigt kul kväll, med massa god mat, vin, drinkar och skratt och flams. Nu måste jag sova så jag orkar vara social med engelsmännen i morron, ska ju speaka english halva dan... Good night!

Det händer grejer

Det händer saker runtomkring mig. En kompis har tydligen gift sig i USA i hemlighet och en annan har köpt hus utan att säga nåt. Själv jobbar jag på och bor i min lilla hyrestvåa, men jag trivs bra med det. Ibland känns det som det tävlas om vem som är mest vuxen eller vem som hinner med mest. Jag tror jag förlorar =). Just nu känns det helt ok med samboliv, jobb och dans på kvällarna. Herregud, jag hinner knappt med det känns det som. Förlovning, giftermål, hus och barn får vänta ett tag till. Sorry, mamma, inga barnbarn det närmsta året i alla fall =).

Tonight

Ikväll blir det vinkväll med tjejerna. En liten cider kan nog också slinka ner. Tänkte att jag skulle prova den nya cidern från Xide, Xide spring, med smak av melon och mynta. Vad tror ni om den? Fin flaska i alla fall =)
image1156

Blogghjälp?

Kan någon vänlig själ förklara för mig hur man gör för att få texten vid sidan av bilden? Jag läste någonstanns att det bara var att vänster- eller högerjustera bilden och sedan skriva men det funkar ju inte!! Help please!!

Nice dress!


Det har ju varit en del hysteri kring Forever 21 just  nu och inte ska väl jag vara sämre än att haka på. Den här tjusiga klänningen kostar bara 120 kr!  Tyvärr tillkommer ju frakt och tull, annars hade jag slagit till direktemundo!
image1155

Vårigt

Idag är det riktigt fint och vårigt väder ute. Jag passade på att inviga min röda vårjacka jag fyndade på HM:s rea på nätet för 179 kr. Den är verkligen röööd, så man syns när man kommer farande på cykeln =). Jag hämtade ut den i går och i samma paket fick jag fuskskinnjackan i mc-stuk. Den passar bra men jag är osäker på den. D tyckte den var cool men jag får se hur jag gör med den. Intressant va?

image1154  image1125

Jewels of India

Nästa vecka lanserar Indiska kollektionen Jewels of India i utvalda butiker. Förmodligen kommer väl inte kollektionen dit jag bor men nästa fredag ska jag till Stockholm så då kanske jag hinner kika. Jag gillar klänningen längst ner till vänster.
image1153

HM + Marimekko

Nu finns Marimekkokläderna att köpa i HM:s butiker. Plaggen finns även i webbshoppen. Det är mycket färg som gäller på många av plaggen. Jag gillar dessa plagg bäst:


Klicka för större bilder

Snöstorm

Precis när man börjat vänja sig vid lite värme och börjat våga hoppas på vår kom snön tillbaka. Pucko som man är tittade man ju inte på vädret i morse och hoppade i ett par tygskor. Jag kan meddela att de inte är speciellt vattentäta...

Hello

Idag ska jag prata English mest hela dan. 14 engelsmän anlände till skolan igår och jag ska hålla lite info nu på morgonen, sedan blir det engelsklektion följt av en rundtur på skolan för våra gäster. Efter detta blir det att ställa om till tyska. Jag är så internationell! Det jobbiga är att det känns som man måste vara riktigt bra på engelska eftersom man är engelsklärare, men man blir ju lite nervös. Kommer väl att låta som den svenska kocken, men det får man väl bjuda på i så fall.

Have a nice day =)

Måndag igen

Jahapp, då var det dags. Idag har jag en massa utvecklingssamtal som väntar. I eftermiddag anländer sedan 14 engelsmän som ska vara här i två veckor, 12 elever och två lärare så det blir att ta emot dem och se till att de kommer på plats där de ska bo. Två intensiva teckor väntar nu, pust...

Inviger bloppisen

Inviger bloppisen med en top från Monki. Här finns den.
image1149

Vårigt

Det är så underbart att våren verkar ha kommit. Äntligen kan fossingarna släppas ut ur varma stövlar och parkera sig i ett par tunna tygskor. Dessa köpte jag på Monki i lördags för 180 pix.

Slut som artist

Shit, jag är helt slut och känner mig nästan lite groggy. Har haft huvudvärk i två dagar och varit hur trött som helst. Kunde ändå inte låta bli att gå på salsan ikväll vilket kanske inte var så smart, men kul var det. Nu blir det duschen och sen dö i soffan.

Stockhlmstrippen

I lördags var jag och brorsan i Stockholm på en liten shoppingrunda. Det blev lite shopping på Monki och på HM. På Topshop kunde jag ha handlat ihjäl mig om jag haft pengar men jag fick hålla hårt i plånboken. Många snygga skor hade dom. Det jag fastnade allra mest för var den här bikinin, så snygg. 400 kr för en bikini är väl rätt ok men inte just nu. Dessutom är det inte läge att prova bikini just nu, usch vilken syn!

image1147

Tisdag

Jahapp, dags att sticka till jobbet strax. Har jobbat hemma under förmiddagen, skönt. Man får en del gjort. Nu väntar tysklektion och sedan konferens tillsammans med de andra gymnasieskolorna i stan. Efter det föräldramöte. Ikväll blir det jazzdans för första gången på ett par veckor. Jag har nog glömt hela koreografin, shit! Jaja, så kan det gå.

Äntligen

Äntligen funkar det att blogga igen. Kom igen och uppdatera lite nu så man får läsa lite =)
RSS 2.0