Elin Kling

Så, nu är frippan fixad. Frisören fixade till luggen så nu är den jämnt klippt. Nog om det. Var det någon som såg Elin Kling på Vakna med the Voice i morse? Hon hade med sig ett berg av snygga koftor och visade. Jag gillade HM-varianten bäst. Den skulle vara i butik nästa vecka. Håll utkik!

Snygg väska

Lindex har fått in en riktig pärla. Den påminner om den bruna väskan från Maje som var poppis för något år sedan fastän priset är mycket bättre: 299 hos Lindex.

Klagomål

Idag ska jag faktiskt gå tillbaka till frissan och be dem fixa till min lugg. Jag klippte mig i fredags och det blev så snett så ni kan inte fatta. Jag har aldrig gått tillbaka och klagat förut men hallå, jag klipper det bättre själv! Nån annan av frisörerna på stället får fixa det. Tjejen som klippte plattade håret innan. Då såg man ju inte hur snett det blir sen när virvlarna kommer fram. Usch!!

Bra bok!

Har nyss läst ut en riktig feel-good-bok: Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda.  Den kan jag verkligen rekommendera. Läs!!

"Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan."



 

Indiska rum

Jag och brorsan var inne på Indiska idag. Jag vill ha allt därinne!! Nu när det är höst vill man ju vältra sig i stora kuddar och omge sig med en massa mustiga färger och fina lyktor. Minimalismen är inget för mig. Kolla bara in de här bilderna!

   

Klicka för större bilder

Födelsedagen


Igår fyllde jag år och vi har firat hela helgen. Det var kul att träffa alla och dessutom fick jag en massa bra presenter. Det är ju så man skäms. Bland annat fick jag dessa fina grejer:

   


Nu ska jag åka ner till stan och käka thai-mat med brorsan, yummiiieee!!

Onödigt vetande

Lista

Har blivit utmanad av Käthe att göra den här listan. Så här kommer den:

KLÄDER
Skor: inget särkilt märke, gillar Vagabond men handlar oftast billiga från Skopunkten
Sneakers: Adidas
Jeans: Cubus, men jeans är obekvämt
T-shirt: HM
Underkläder: blandad kompott

ACCESSOARER
Väska: qviltad från Zara
Plånbok: stor guccikopia från Ullared :)
Solglasögon: Gucci
Klocka: o.n.e

TEKNIK
Tv: 32 tums plattskärm från Atec!?
Stereo: Sharp ministereo, lyssnar dock mest på musik på datorn
Mobiltelefon: Sony Ericsson, en rosa fin ;)
Mp3: Eh ja, den heter nåt...
Dator: Pc

BADRUM
Tandkräm: Sensodyne
Tvål: Family fresh
Parfym: Cool water från Davidoff eller Britneys Curious
Medicin: Nezeril nässpray.
Vitamin: nope
Huvudvärkstablett: Ibumetin

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Nej, vanligt vatten är godare
Vin: Vitt och bubbligt
Bröd: Hembakat eller knäcke
Glass: Chocolate!!

HEMMA
Säng: IKEA.
Lakan:Varierar
Espressomaskin: Nej, dricker inte kaffe. Jag är fortfarande barn ;)
Kylskåp: Skruttigt vitt

FÄRDMEDEL
Bil: Volvo s80, stooor
Taxibolag: Åker aldrig taxi
Cykel: Peak

ÖVRIGT
Frisörsalong: Har inte hittat nån bra...
Bank: Swedbank

Monki

Apropå att Monki öppnat i stan så har jag ju sett ett par saker där som jag skulle kunna tänka mig. Tyvärr var väl utbudet inte jättestort men en del kul fanns det. Skulle vilja ha en svart lite assymetrisk kjol och en beige top med en sjal liksom fastsydd på.
 
klicka för större bilder

Dagens lista

Dagens datum: 26 september
Dagens wihoo: lön idag!
Dagens shopping: Jag vet, jag ska inte men Monki har öppnat här så det blev ett par nya tygskor eftersom jag slitit ut de gamla. Ett par vinröda blev det nu. Skulle kunna tänka mig de andra paren också.

klicka för större bild

Dagens hår: Ny frissa, blev sådär. Hon tunnade ur det så det knappt blev nåt kvar...
Dagens nöje: Kvällens kanske jag ska säga. Ska strax ut på after work med några arbetskamrater, blir skoj.
Dagens ångest: Fyller år i helgen, hjälp, vill inte bli äldre nu!

Danstajm

Nu ska jag iväg och dansa två pass. Först en timmes dansteknik, vilken är ett stenhårt pass med massa styrka, aaaj! Efter det blir det en timmes salsa om jag fortfarande lever då....

Frissan

Nu har jag äntligen bokat in en tid hos frissan. I morron ska jag dit. Ingen aning om hur det blir men sämre är ju svårt. Har inte klippt mig på ett halvår förutom luggen då som jag klipper av själv lite då och då, verkligen proffsigt... Vad ska jag göra med skiten då??

       →       ?

Loppisfynd

Igår tog jag en sväng till Myrorna och kikade. Jag hittade en pocketbok för en femma och en liten mässingsskål på fot för en tjuga. Second hand-shopping är kul!

Myskofta

Denna mysiga kofta skulle sitta perfekt i vinter. På jobbet är det iskallt i vissa klassrum och smällhett i andra så en kofta att slänga på och av sig är ett måste. Denna kommer från Lindex.

Hej hopp

Nu är jag tillbaks från föreläsningen. Den var bra men lite för lång. Mot slutet kände man inte sin egen rumpa och hade ingen aning om vad gubben pratade om. Men, men, överlag rätt bra i alla fall. En sak som känns lite jobbig med jobbet är att jag och min närmsta skolledare verkar ha totalt skilda uppfattningar om en hel del saker. För henne verkar allt vara svart eller vitt och teoretiskt. Jag fungerar inte så.  Det kan bli väldigt jobbigt i diskussioner och när det gäller att hantera elevärenden. För den som inte är med i situationen som uppstår är det väldigt enkelt att säga hur det ska hanteras. Inte lika självklart när man är mitt i det. Förhoppningsvis kommer det att funka ändå...

Nog om jobb. Har nyss varit och bokat en ny ansiktsbehandling för det funkade inte med den jag bokade in i morgon. Nu är det 9 oktober som gäller. Presentkortet går ju ut innan men de var inte så kinkiga med det. Så imorgon kan jag fixa och dona hemma inför födelsedag i helgen. Skönt, jag kände mig lite stressad nämligen. Hur som helst ska det bli skönt med en ansiktsbehandling. Min hud är ett av mina största komplex...




Ikväll är det dags för dans igen. Nu fan ska jag fixa det där jäkla piruetterna =)

 

Studiedag

I eftermiddag har vi studiedag. Jag ska strax gå iväg till en föreläsning som tydligen ska hålla på i fyra!! timmar. Herregud vad segt. Man får ju hoppas att det är intressant i alla fall...

Jobbar

Hej hopp! Sitter på jobbet. Snart är det dags för dagens sista lektion. Mina treor har  nämligen praktik så det är några lektioner som försvinner nu i några veckor, wihoo. Så, klockan 13.30 kan jag åka hem och ta itu med att rätta lite uppsatser. Inte jätteskoj men skönare att sitta hemma i soffan =). Nu måste jag kopiera lite papper. Hej svejs!

Idag

Lördag idag, härligt. Har varit i Torshälla (mina gamla hoods) och fikat med grabbarna. Nu ska vi ut och promenera i skogen och ikväll blir det nog en tur till puben. Mycket trevligt!

På min önskelista

Denna kofta skulle vara en perfekt födelsedagspresent till mig (blink, blink). Den kommer från Lindex och är den som Ebba hade på sig häromsistens i sin blogg. Antar att det är därför den är slut i webbshoppen...  Såg den i butik häromdagen, fin, fin.

Dagens önskeplagg

Therez vars blogg jag läser varje dag tipsade om den här klänningen från ASOS.com och hur snygg är inte den då? Gillar blockfärgade plagg och svart, vitt och grått funkar ju i alla lägen. Dagens önskeplagg får den bli. Ja tack!

Lyxa

Förra året fick jag presentkort på en spabehandling när jag fyllde år. Jag har tänkt boka flera gånger men det har inte blivit av. Nu går ju presentkortet snart ut så nu tog jag tag i saken och bokade in en ansiktsbehandling på onsdag. Snacka om lyx! Jag har även ett annat presentkort på ett annat ställe så jag får se vad det blir. Funderar på att köpa lite hudvårdsprodukter istället för att boka behandling då presentkortet går ut nästa helg och jag har ju aldrig råd att köpa sånt annars. Hihi, lyxa!

Segisfredag

Den här veckan har gått otäckt fort fram till idag men nu segar det sig fram. Det känns som om klockan borde vara runt 5 eller nåt... Hur trött som helst just nu, kommer somna när mina elever skriver uppsats om en stund. Sitter nu och käkar en macka, hade inte ätit lunch, kan ju påverka tröttheten förstås. Ikväll blir det lugnt känns det som. Snaaark...

Manoush

Funderar på att sälja min kofta från Manoush. Den är fin men jag använder den inte jätteofta och dessutom behöver jag pengar;). Den är i storlek 34/36 för den som är intresserad. Säljes till högstbjudande.

  

Stickat

En massa fint stickat finns nu hos Nelly.com. Jag gillar den här stickade poloklänningen från ICHI. Stylish och bekvämt på samma gång.


Nya tag

Efter en välbehövlig paus och lunch på Subway med trevligt sällskap är det dags att ladda för dagens sista lektion. Efter det har jag en hel hög uppsatser och grejer att rätta. Men tänk, i morgon är det fredag igen. Det är ju inte klokt vad fort det går.

Bokönskningar

Folk frågar mig vad jag önskar mig när jag fyller år. En bok kanske. Marian Keyes nya skulle inte vara fel. This charming man heter den. En annan önskning är Martina Haags senaste I en annan del av Bromma. Sedan är alla naturligtvis välkomna att överösa mig med kläder, skor och annat trevligt haha =).


     

Jag 11 år tidigare...

Nu när vår dator är lagad efter krashen har jag suttit och kikat på mina bilder som tack och lov gick att rädda. Hittade dessa tjusiga bilder på mig från 1997. 11 år och ungefär lika många kilo sedan, hmmm... Fashionable eller hur? Knästrumpor är ju tillbaks igen =). Kavajmodellen kanske inte är den snyggaste dock.


Hurtbulle

Idag har jag varit duktig och bättre ska det bli. Vi hade friluftsdag på eftermiddagen så det blev en långpromenad i skogen med några elever. Riktigt skönt var det. Dock hade det varit trevligt om fler än 5 elever ur min klass dykt upp... Ikväll blir det 1.5 timmes dansträning. Idag är det jazz som gäller. Hoppas att jag kan göra hoppen trots träningsvärk sedan i söndags då vi gjorde en massa lyft i den moderna dansen. Ajaj, ont i rumpan idag =). 

 
Snart halvtid i veckan, najs! I morgon är det onsdag och pubkväll as usual.

Snygg outfit!

Blommig klänning och stickad väst, en lyckad kombo denna årstid. Give me please!


Bild från HM

Ja se det snöar...

Nej, det gör det inte riktigt än men shit va kallt det är! Höll på att frysa ihjäl idag när jag skulle hem från jobbet, usch och fy! Har i alla fall klickat hem en ullkappa som kommer passa bra nu, hoppas den kommer nästa vecka som utlovat bara. Fick den för halva priset hos HM, bra va!

Snart slut på dagen!

Strax dags för dagens sista lektion. Eleverna i engelska B ska får skriva en argumenterande uppsats i om "tampering with nature".  De ska välja bland ämnen som plastic surgery, genetically modified food, cloning osv. Kan bli intressant att läsa sen.

Längtar hem nu!!

Måndag

Måndag igen, helt hopplöst att det jämt är måndag! Har haft en lektion där vi sett på filmen Troja. Man blir seg av att se på film i mörker! Nu är det snart dags för nästa pass. Då ska vi läsa en novell av Roald Dahl på engelska, den är 20 sidor lång så protester är att vänta sig hehe. I morgon ska vi vara friluftiga och gå långpromenad eller jogga, skönt som omväxling tycker jag, dock inte alla elever hmmm....

Have a nice week!

Stövlar önskas

Hoppsan, klockan är visst redan över 4! Har inte gjort många knop idag. Sov länge och sedan har det mest varit slappt här. Daniel spelar tv-spel och jag surfar runt lite. Håller på att spana efter ett par knähöga mockastövlar. De här från La redoute är riktigt snygga men lårhörga och det blir lite för mycket Pretty Woman-feeling för mig. Nån som sett ett par som är i knähöjd?

colours

HM har förstått att vi behöver färg för att pigga upp oss nder hösten och vintern. En massa fina cerisa plagg. Tänk bara en cerise jacka i höst, nice =)


Full fart!

Tjohej, hemma  och vänder. Efter jobbet blev det en kort sväng till stammispuben där vi blev bjudna på mat. Vi var inbjudna på jubileum, jag och mina kolleger. Vi är på puben varje onsdag på frågesport, så den här veckan blev det visst pubbesök två gånger. Inte så sent idag dock :). Nu ska jag byta om för att sticka iväg och dansa i två timmar, salsa och disco. Ska bli kul, hoppas hostan håller sig lugn bara.

Hej svejs!

PS. Fredag i morgon, wihoooo!

Dress

Den här klänningen från Manoush skulle jag inte tacka nej till. Tyvärr är det fel läge för plånboken just nu annars så... Kolla in hur snygg Therez är i sin klänning.

Shoes

För ett tag sedan köpte jag de här skorna på Wedins. Det är lite 20-tal över dem tycker jag. Igår var jag ju bara tvungen att inviga dem. Visst är det snygga! Käthe visar bilder på sitt par här =)

Dagens önskeplagg

Idag blir det två dagens önskeplagg och båda kommer från Topshop. Båda redan flitigt ombloggade och varför ska jag vara sämre? Stickad klänning med vovve och cardigan med hjärtan från Kate Moss-kollektionen. I like!

 

Dansat

Nyss hemkommen efter 1,5 timmes dans. Ikväll var det jazz och jag är helt slut! Har varit förkyld i en vecka så krafterna är inte på topp. Onsdag i morgon, halvtid av veckan redan, skönt det. I morgon kväll är det pub quiz som varje onsdag. Vi åkte på stryk förra veckan så nu är vi sugna på revanch. Och sen är det snart helg igen =).

Nu blir det duscha o sova. Gonatt!

Hårresande

Nu måste jag verkligen boka en klipptid snart. Jag har inte klippt mig på ett halvår (förutom sneda luggklippningar framför badrumsspegeln). Såhär ser håret ut nu. Spara eller klippa? Och hur klippa? Förslag mottages tacksamt.


 

Seg leverans

La Redoute är inte alltid snabba med sina leveranser. I början av juli klickade jag hem två tröjor på rean. Den andra september fick jag ett meddelande om att de var skickade. Idag är det den åttonde. Still not here! Ska det ta mer än två månader? Tycker det är lite länge faktiskt.

Bohemian chic

Jag gillar verkligen den lite mer bohemiska stilen. Fastnar alltid framför Indiskas skyltfönster. De får alltid till det så snyggt. När jag provar själv ser det bara hafsigt ut. Hur gör man?

Bild från Indiska.com

TGIF

Thank god it's friday! Veckan har gått ganska fort trots förkylning. I helgen ska jag stå på loppis och sen åka till Karlskoga för födelsedagsfirande. Vila får jag väl göra i ett annat liv...  Hoppas på fint väder i morgon eftersom loppisen är utomhus och vi redan betalat för bordet. Har rensat förråd på en massa grejer, kanske kan man bli av med något i alla fall.

Nu ska jag göra klart lektionsplaneringar för måndag innan jag går hem.

Hej Hopp!!

Hej hopp

Idag var jag hemma från jobbet före kl 5! Egentligen skulle jag dansa både salsa och disco ikväll men jag är förkyld så jag vågar inte. Istället blir det tvätta och bära upp det sista till loppisen från källarförrådet. Hoppas jag kan vara med på fridansen på söndag i alla fall.

Och i morgon är det redan fredag, wihoooo!

Dagens önskeplagg

Dagens önskeplagg i kategorin budgetkläder som till och med Jenny kanske kan ha råd med någon gång är den här snygga blusen från HM. Stilig!

Risig

Usch, känner mig risig idag. Ont i halsen och huvudet. Som tur är har jag inga lektioner förrän i eftermiddag så jag tänker hålla mig hemma med lite rättningsarbete och annat. Det tråkigaste är att jag inte kommer kunna dansa ikväll, f-n också! Får gå dit och kika så att jag har koll på koreografin i alla fall. Jaja, nu är väl hösten här på riktigt med förkylningar och allt. Nu är det nedräkning till juni igen =)

Dagens önskeplagg

Dagens önskeplagg får bli den här koftan från HM. Kan inte bestämma om grå eller vinröd är snyggast...

 
RSS 2.0