Gokväll

Hej hopp! Är dålig på att blogga just nu. Det är mycket på jobbet med natonella prov och andra uppsatser att rätta. Det börjar ju dra ihop sig nu, snart ska betygen sättas.

Ikväll tog vi en pubkväll i alla fall. Skönt att prata av sig och gnälla lite. Quizet gick dessväre käpprätt åt h-e...

Jag har varit helt slut sen vi kom hem från Florens. Tur att det är långhelg nu i alla fall så man får lite sovmorgon. Är alltid helt slut den här tiden på året. Vill bara ha sommarlov nu. Men nu är det inte många veckor kvar.

Slänger in en bild från Florens tagen av en av mina trevliga kollegor. Vill tillbaks!Nationella prov...

är jobbiga att rätta! Snart blir det fler, ush och blä!

Florens

Nu är jag hemma igen från Florens. Det var en mycket lyckad och händelserik resa. Vi kom hem sent i tisdags natt så jag är fortfarande trött. Tyvärr har jag glömt att låna kabeln till brorsans kamera så jag kan inte lägga in några bilder än.

Hur som helst kan jag verkligen rekommendera Florens. Särskilt om man är intresserad av kultur då det vimlar av gamla kyrkor oh museum. Ett av de mer kända ställena vi besökte var Uffizierna. Själva byggnaden är ett palats som byggdes för familjen Medici under 1500-talet. Här såg vi tavlor målade av bland andra Botticelli och Da Vinci. Mest känd är nog Boticellis Venus Födelse. Det var häftig att se den i verkligheten.

Sandro Botticellis Venus födelse samt Våren (La Primavera)

 


Den här tavlan såg vi också. Martin Luthers porträtt målat av Lukas Cranach den äldre 1529.


Firenze

Håller just nu på och packar för fullt. I morgon åker jag till Florens med några kollegor. Vi ska besöka en skola, gå på vinprovning och besöka lite muséer. Dessutom kan det bli en del god mat. Det ska bli riktigt kul! Kommer tillbaka på onsdag.

Arrividerci!

Wild horses

Den här låten lyssnar jag på just nu. Det är den italienska sångesrskan Elisa som gör en over på Rolling Stones Wild Horses. Molto bene!

Slut på lovet

Jahapp, då var lovet slut alldeles för tidigt som vanligt... Påsken har spenderats i långsamt tempo med massa mat och godis. Helgen har ju bjudit på strålande väder så jag har passat på att sitta i solen och steka. Ikväll har vi grillat med ett par kompisar, shit va gott det var!! Fick även prova på att dansa på dansmatta, det var inte det lättaste. Daniel stod över dansen och visade istället sina skills på Guitar Hero =). Isabelle, 6 år, berättade att hon och lillebror hade lekt djursjukhus. De hade bland annat tagit hand om nosvärk, tassvärk och en häst som hade tappat en blodåder hehe.

Nu blir det nog ett avsnitt Lost och sen sussa. Lite jobbångest som vanligt efter ett lov. Iofs sa jag inte klaga eftersom jag bara ska jobba två dagar innan jag åker till Florens i fem dagar!! Efter det väntar en hektisk period med nationella prov och annat innan man får ta sommarlov. Lääängtar!

Dagens skönaste

Berlusconi till dem som blivit hemlösa på grund av jordbävningen i Italien: "Se det som en campinghelg". Han är smidig, killen ...

Dagens önskeskor!

Jag vill ha de här skorna från Chicy! Skitsamma om jag inte kan gå i dem. Jag kan sitta ner!

Vår!

Det är härligt med vår! Just nu är det mulet men igår passade jag på att sitta på balkongen och läsa och sola mig. Visst ser det mysigt ut!!Idag har jag varit på stan med mamma och strax ska jag cykla hem tillbrorsan oh bli bjuden på tacotårta, very najs!

Handlingsförlamad

Hej hopp! Sitter här den andra dagen på påsklovet och funderar på vad jag ska hitta på idag. Hade planer på att baka en del under lovet men spisen har gått sönder och vi kommer inte få hjälp med det förrän på torsdag så den planen sprack. Jag tror fan jag har en släng av nån diagnos för jag kan inte komma mig för att göra nåt annat nu när planeringen gick åt skogen. Jag blir märkligt fixerad och irriterad över spiseländet!

Igår lyckades jag i alla fall hitta på följande:

* sortera kartonger på vinden (blev inte mycket bättre dock)
* byta gardiner i köket (och matta men den var så liten så det ser helknäppt ut)
* gå till Ica och hämta ut mitt nya Mastercard och handla lite mat som inte måste tillagas
* ta en cykeltur till Överskottsbolaget
* fika hemma hos brorsan

Shit, jag hann ju med en hel del. Ska försöka ta mig för att städa idag tror jag. Skulle behöva putsa fönster, ser ju för jävligt ur när solen ligger på. Alternativt drar jag ner persiennerna, får se :)

det är inte lätt när det är svårt

Elev: Mäh, kan man man inte få skriva om nåt roligt?
Jag: Jo, absolut. Vad tycker du är roligt då?
Elev: Ingenting

I rest my case...

Snart påsklov!

Snart är det slut på denna arbetsdag och endast en återstår innan det är dags för påsklov!! Shit, va skönt det ska bli! Igår hade jag en dag på jobbet då jag bara kände mig totalt less så det känns som det är behövligt.

Efter den kassa dagen på jobbet var jag på föreläsning och där blev dagen genast bättre. Mycket bra var den! Den handlade om ADHD och Aspergers syndrom. Efter detta var det dags för pub quiz och äntligen var det dags för oss att vinna igen. Ordningen är återställd ;). Så dagen slutade på ett bra sätt i alla fall.

Nu har jag snart dagens sista lektion. Ikväll ska jag dansa ett par timmar och sen är det nästan fredag, wihooo!

RSS 2.0