Dagens loppis

Lördag och loppisrunda i vanlig ordning. Idag tog jag med brorsan. Han köpte ingen men det gjorde jag såklart. Bland annat blev det en CAP karamellburk. Har velat ha en sådan länge. Jag hittade den på Pingstkyrkans loppis. Jag besökte också en ny loppisbutik och hittade mängder med burkar och fint porslin men höll mig fråna att ta med mig halva affären hem. Ankis Loppis & Nostalgi heter butiken. Kika på bilder från butiken här.
En kaffeburk fick följa med hem också.


Lite loppis

Idag efter jobbet var jag på Myrornas och sedan på Kupan. På Myrornas hittade jag ingenting alls men på Kupan gjorde jag av med en hel tjuga! Väskan kostade 10 kr och var det dyraste objektet. Den lilla kamelen ska målas vit tror jag.


Tradera

Har lagt ut lite saker på Tradera. Bland annat den här fina plåtburken från danska IRA. Mina auktioner hittar du här.


Önskeböcker

Det finns en hel hög med böcker jag önskar mig just nu, både skönlitteratur och annat. Har hittat ett gäng böcker om svenska formgivare och om design och antikviteter. Dessa vill jag läsa i soffan i höst när det är mörkt och kallt ute.


Tusenkonstnären Stig Lindberg av Gisela EronnGammalt Glas
av Gunnar Lersjö


Moderna Antikviteter
av Jane Fredlund


Gefle Porslinsfabrik av Björn Holm och Tord Gyllenhammar

Gustavsberg : porslinet, fabriken, konstnärerna av Gösta Arvidsson


Love it

Älskar min nya skål som hämtades ut på posten idag. Har suktat efter en turkos pressglasskål länge. Fyndade denna på Tradera!


med passion för burkar

Jag hade egentligen aldrig tänk börja samla på burkar, det bara blev så. Det började med att jag ville ha ett par fina kakburkar till köket och det var omöjligt att hitta i butikerna på stan. Det blev att jag köpte på loppis och sedan fastnade jag =). "Jag tror att jag samlar på burkar" sa jag till sambon för ett tag sedan. "Det har jag vetat länge" var svaret.

Här är några bilder på några av burkarna.

På jakt efter string

Jag är på jakt efter en String tidningshylla. Jag hittade en på Blocket men den var redan såld =(.  Jag vill ha den i hallen som skohylla. Denna kommer jag spana efter på loppis i höst =).

Sommarens loppisfynd

Nu har jag skaffat en ny blogg som kommer att handla om loppisar och antikviteter. Det är ett ganska nytt intresse och jag har fastnat rejält. Finns det något bättre än att hitta något riktigt fin för bara några enstaka kronor? Det första jag fastnat för är fina plåtburkar. Det kikar jag alltid efter på loppisar. Även pressglas och svenskt porslin är kul. Jag handlar även en del kläder second hand.

Börjar med att visa sommarens loppisfynd =)

Den första loppisen i sommar resulterade i dennna tjusiga plåtburk från Holland.Senare har jag sett att den tydligen ska vara från 40-talet. Vär värd tjugan den kostade.På samma loppisrunda köpte jag dessa tjusiga tallrikar från Gustavsgerg. Dekoren heter Asiatic pheasants och tallrikarna är tillverkade någon gång mellan 1880 och 1925.


På Röda korsets butik Kupan kan man köpa virkade dukar för 1 kr styck. Jag har köpt på mig en bunt och av några tillverkat små skålar. Jag har mina till smycken just nu.


Pressglas och ännu en tallrik.


Kockumsgryta.


Ett märkligt köp för de flesta men helt naturligt när man är sambo med en före detta skridskoåkare :). En present till killen för en krona.


Holländsk karamellburk och en liten fågel, Rosa Ljung.


En liten ask och en tennpokal från 30-talet. Den lilla marockanska skålen är ett tidigare loppisfynd.


Pepparkaksburk.


Pressglas


Solrosor till fikat. Porslinet kommer från England.


Assietter Gustavsberg, Lotus Gul, designade av Stig Lindberg. Assiett fråb Gefle, Royal.
En klänning för 40 kronor hittade jag på Pingstkyrkans loppis.Virkade kuddar från Myrorna.


En gardin till sovrummet kostade 25 kr hos Myrorna.Gamla kakformar blir små söta ljuskoppar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0