Upsala Ekeby och IRA

Här kommer ett par bilder på fynd från de senaste loppisrundorna. Ett lila fat från Upsala Ekeby samt några fina burkar till samlingen. Den lila IRA-burken kom på posten idag, inropad på Tradera. De andra är köpta på loppis. Det börjar bli ont om plats i köket...
Loppat

Igår blev det en liten loppisrunda med sambon i Västerås. Lite smått och gott kom med hem, mest böcker dock. I morgon öppnar Röda Korset igen, wiieee, då ska jag hänga på låset. Fick även ett tips igår om en stor loppis som kommer att gå av stapeln i slutet av augusti. Kul kul.

Remake

Hoppsan så tomt det varit här då. Dags att uppdatera lite. Det har varit lite dåligt med loppisar i sommar. Mina favoriter i stan har sommarstängt(!?) och bara någon enstaka loppis har besökts. Innan det stängde hann jag köpa ett fult brunt kakfat i trä på Kupan. Efter lite bearbetning ser det numera ut så här:Apropå kakfat har jag idag länsat myrorna på tallrikar och lite annat för nästa projekt. Återkommer med detta =)

 


Loppisboken

Klickade hem Lopppisboken igår. Visst blir man sugen på att läsa i den! Den blir perfekt till mitt sommarlov som börjar om en vecka, wiiie =)


Mer turkost

En turkos skål budades hem från Tradera. Jag känner mig nöjd =)


Veckans loppis


Veckans loppisbesök skedde i torsdags efter jobbet. Röda Korset besöker jag varje vecka och får alltid med mig något hem. Den här gången blev det en ananasburk i metall (bara för att den var fin) och en liten turkos vas (den har en liten spricka men för 2 kr får den duga ändå).Den passade liksom så bra på den turkosa hyllan.En skål från Rosenthal gick inte heller att motstå.Och så en gardinlängd som jag inte vet varför jag köpte. Sambon kommer vägra att ha detta tyg till något. Men jag gillade det i alla fall.


Ny burk

I lördags var det loppis i ishallen. Fruktansvärt mycket folk var det så det var svårt att se vad som fanns på borden. Hittade i alla fall en Mazetti-burk. Har letat på nätet efter en likadan men de blir så dyra. Den här var väl inte jättebillig men helt ok i alla fall.


Turkos

Gillar mina turkosa skålar =)


Loppishyllor

Nej, jag har inte köpt hyllorna på loppis men det mesta som står på dem =). Idag fick vi äntligen upp ett par hyllor i köket för alla prylar jag samlat på mig. På köksbordet står ett par av gårdagens fynd: den bruna burken och brödskrinet från Nils Johan.


Påskplantering

Jag hade en ide till mina påskblommor men det blev inte riktigt som jag tänkt, men ändå helt ok. Tanken var att hitta fina bakformar i metall att plantera i. Jag hittade en som fick duga trots att den inte var en sån jag tänkt mig. Sedan fick det bli en liten påskgrupp till mor i en gratängform från Gustavsberg.
Idé

Jag har en idé till plantering av påskliljorna och så hinner jag inte förbi Röda Korset eller nån annan loppis förrän i morgon! Jobbigt...

Fyndkavalkad

Har visst inte bloggat här på länge. Desto mer fynd att visa blir det nu =)

Häromdagen var jag på en liten loppisbutik som håller på att sälja ut. 30 kr för en maffig IRA-burk. Blir fint i min samling.En liten mugg från Kockum budades hem på Tradera. Sitter ofta där och klickar men köper inte så ofta något. Jag tycker det blir lite dyrt med frakt. Men den här gick ju inte att motstå.Stadsmuseet i Eskilstuna sålde ut rekvisita och lite smått och gott i lördags. Då fick jag med mig tre små engelska assietter.


På samma ställe son IRA-burken fann jag dessa små assietter från Upsala Ekeby.Röda korset besöker jag varje vecka. Fyndavdelningen där är galet billig. Tre kronor för denna såssnipa från England.


På samma ställe fick jag ge åtta kronor för de här tyska skålarna. Lite naggade men ändå fina för åtta spänn! En tjuga för en lampfot var också okej. Nu måste jag bara hitta en skärm till den.


Jaha, det var godbitarna jag hittat de senaste veckorna. Jag tror jag behöver en större lägenhet snart!

Colourful plastic

Förutom de fina Bimbo-faten jag hittade häromdagen fick även den här burken i plast komma med hem. Visst är den läcker! 15 kr fick jag betala, det var väl rätt bra? Emsa, W.Germany står det i botten.


Bimbo

Kunde inte låta bli att köpa de här fina tefaten, Bimbo. Har ingen som helst aning om vad jag ska ha dem till. Kanske säljer jag dem vidare, men fina är de. Hela tio stycken och helt felfria också.
Februari!

Äntligen är januari över! Det närmar sig vår även om det känns rätt tröstlöst just nu... En riktigt usel måndag har jag haft idag, usch! Allt skulle nog kännas bättre med lite sol och värme.

Hur som helst skulle jag ju visa bilder på ett par loppisfynd jag gjorde  helgen. Jag köpte en (ful) liten gungstol som jag tänkt måla om och byta tyg på. Frågan är om den ska bli vit med ett ljust tyg eller mörkbrun med ett mörkare tyg...  35 kr kostade den i alla fall. Hittade även en ljusstake från Ystad Metall för en femtilapp.

Om

Min profilbild

Jenny

RSS 2.0