Måndag

Jag tror det är, om möjligt, ännu varmare idag!! Jag klagar inte. Dock är det ganska varmt härinne i lägenheten så jag måste ta mig ut snart. Daniel har kastat sig ut i rullstolen för att köra till vårdcentralen. Jag försöker hjälpa till men han är i "kan själv-fasen" =). Full fart framåt! Funderar på vad vi ska hitta på idag. Man är liksom lite begränsad med ett fastlåst ben, kryckor oh rullstol. Men nåt ska vi väl kunna hitta på. Först ska jag röja lite innan träbenet kommer tillbaks.

Dagen tog sig...

I morse kändes allt skit. Var bara deppig och uttråkad. Vid lunch gjorde jag slag i saken och satte mig bakom ratten för första gången på åratal. Det har varit min värsta ångest, tycker det är skitläskigt. Hur som helst åkte vi ut till mamma och käkade lunch och solade och badade i poolen. Till kvällen blev det melon och parmaskinka (Daniel kunde dricka vin för en gångs skull eftersom jag var chaufför:). Lyckades även ta mig hem utan missöden och parkera bilen på gården, wihoo. Nu sitter jag på balkongen  med en kall cola. Det är fortfarande 30 gtader ute, hur skönt som helst. Här tänker jag sitta en stund med en bok tror jag, Daniel kikar på fotboll. Tror vi båda känner oss rätt nöjda just nu.

Sommarbilder

Äntligen sommar! Idag har jag inte varit ute så mycket (flyttstädat ett kök) men det det verkar ju som vädret ska hålla i sig i några dagar så jag hinner nog vara ute och steka ett par gånger. Älskar det här vädret!!

Här är några bilder från veckan (tagna med usel mobilkamera tyvärr): solvarm jordgubbe, gosig hund och mammas nya pool med tillhörande badanka =).

Vi hade i alla fall tur med vädret...

Det är inte mycket som flyter på nu. Allt som kan strula gör det med råge. Men, men det finns de som har det värre. Dessutom är det ju asbra väder ute =).

Nu ska jag hoppa på cykeln och dra iväg till Magnus och hjälpa honom lite med flyttstädning, kul, kul =). Men sen blir det solen!! Mammas pool är nu klar att badas i, yeeey!

Sommar?

Kan det vara så att sommaren har kommit? Idag har det varit varmt i alla fall, så skönt! Är i Karlskoga hos svärföräldrarna så det blir lite dåligt uppdaterat här. I morgon ska det njutas av solen!!!!

Sommarläsning 2009

Nu har sommarlovet pågått i en vecka men det går segt med läsningen. Blir det fint väder kommer det nog igång. Då kan jag ligga i solstolen och läsa. Här kommer jag hur som helst att lista de böcker jag läser under sommarlovet:

I det fördolda


1. Jan-Sverre Syvertsen: I det fördolda

2. Karin Fossum: Natt till den fjärde november

3. Karin Wahlberg: Sista Jouren

4. Åsa Nilsonne: Bakom ljuset

5. Stephenie Meyer: Breaking Dawn

6. Åsa Nilsonne: Tunnare än blod

7. Alex Kava: Skrivet i blod

8. Anna Jansson: Inte ens det förflutna

9. Karin Fossum: Den som älskar något annat

10. Jo Nesbö : Snömannen

11. Mark Billingham: Sömntuta

12. Åsa Nilsonne: Ett liv att dö för

Snyggaste väskan!

Det är igen hemlighet att jag är lite fixerad vid skor och väskor. Just nu gillar jag den här från HM och hade tveklöst klickat hem den om jag haft råd. 598 kr är dock lite saftigt just nu. Men kolla in va snygg!

Basic black

Min garderob behöver uppdateras inför den förhoppningsvis kommande sommarvärmen. Jag har fixat en del linnen och klänningar men saknar ett par shorts, gärna svarta samt ett par sandaler utan höga klackar. HM har bägge sakerna till rimliga priser. Basic black är alltid snyggt!

        

Hej hopp

Idag har jag varit lite produktiv och bakat. Det blev kanelbullar, kokostoppar och rågsiktskakor. Har även haft testpanelen här och provsmakat bullarna: mamma och Leffe. Leffe tog två så jag tror de blev godkända. I övrigt har jag sprungit två vändor till affären (minnet sviktar) och lagat mat ett par gånger. Föga intressant att läsa om...

I morgon är det midsommarafton. Det blir en lugn sådan eftersom vissa av oss här hemma inte kan gå. Nu har han visserligen en rullstol att åka i men det är jobbigt att putta på i uppförsbackarna :). Vi börjar hur som helst morgondagen med lunch hos mormor och sen blir det grilla på kvällen om vädret tillåter. Just nu ser det ju inte så bra ut men man vet aldrig...

pastelligt

Apropå bakning står en köksassistent från Kitchen Aid ständigt högt på min önskelista. En rosa eller en turkos vill jag ha!!

KitchenAid Artisan KSM150PS Rosa       

Bilder från Bagaren och kocken

Bakning idag!

Idag är vädret sådär så jag funderar på att baka lite. Jag brukar göra rågsiktskakor (recept i Leilas senaste bok). Kanske blir det också lite bullar och annat. Återkommer med resultat =)

Mål!

Har haft en tuff period under en längre tid nu. Mamma föreslog att jag skulle sätta upp bilder på det jag strävade efter och jag tänkte börja här i bloggen. De här bilderna får symbolisera de målen, i den ordningen. Första målet är en ordnad ekonomi. Mål två är en rejäl semester på ett varmt ställe. Det tredje målet ligger år framåt och är ett större boende, en bostadsrätt eller ett litet hus. Nu kör vi!!

Kom igen Janne!

Nu är jag lite upprörd igen! Utbildningsminister Jan Björklund fortsätter att komma med ytterst dumma förslag. Det senaste är nu att det inte längre ska vara möjligt att läsa upp sina gymnasiebetyg på Komvux. Han menar att det är slöseri med samhällets resurser.

Jag tycker nog att det är dags för Janne att jobba lite på en skola så han får se hur det verkligen fungerar. Och då menar jag inte ett studiebesök på ett par timmar där skolan visar upp sina bästa sidor. Jag menar att han kanske skulle behöva sitta i samtal med elever, föräldrar, kuratorer, socialtjänsten, skolpsykologer och alla de som finns på en skola idag.

Jag tycker att det är dags för Janne att försöka se till den lilla människan istället för att enbart se till pengarna de kostar. Elever idag kämpar med allt från diagnoser som ADHD och dyslexi till föräldrar som inte bryr sig eller inte har råd att köpa mat och kläder. Det finns elever som bor på behandlingshem, elever som får ta hand om sina småsyskom för att föräldrar inte bryr sig, elever som till och med får ta hand om sina egna föräldrar. Det finns elever som mår så psykiskt dåligt att de inte orkar gå till skolan. Dem ska vi straffa!

Det finns även elever som verkligen vill få bra betyg, som verkligen pluggar och kämpar men ändå inte når ända fram. Elever som behöver mer tid än skolan kan erbjuda. Dem ska vi straffa!

Dessutom är det bevisat att ungdomar under 20 år inte har förmågan att se konsekvenserna av sina handlingar på samma sätt som vuxna. De har inte förmågan att tänka framåt flera år i tiden som vi vuxna har. Många ungdomar har inte mognat så pass mycket att de förstår vikten av att studera. Ska de straffas för val de gör när de är 16 år?

Jag kan också meddela att vissa ungdomar är vädigt beräknande när det gäller betyg. Det finns elever som, när de inser att de inte kommer nå högre betyg än G, kommer lägga av helt och ta ett IG i betyg för att sedan kunna läsa på Komvux. Är inte det slöseri på resurser?

Nej, Jan, jag håller inte med dig. Hellre en flumskola för alla än en skola för en liten elit. Tänk till lite. Kom igen Janne!!

Tjohej!

Jahapp, då var det sommarlov. Känns alltid lika konstigt när det börjar. De sista veckorna i skolan är alltid helt hysteriska och sen tar det plötsligt slut. Det brukar ta några dagar att varva ner. Normalt sett brukar jag vara hemma själv på dagarna innan Daniel har semester men eftersom han är nyopererad och aningen handikappad är vi båda hemma. Kommer förmodligen att bli galen =)

Vi har inga som helst planer i sommar eftersom Mr Gordo himself inte kommer kunna gå de närmsta månaderna. Men men, mammas pool är snart klar så vi hoppas på najsigt väder här hemma.

I morgon, min första helt lediga dag, kommer nog bli ganska soft. Ska bara ta det lugnt hela dan för att sedan eventuellt träffa lite kompisar på after work (för dom då, mohahaha, after slapp för mig). Dock blir det nog lugnt med tanke på att jag festade till lite mycket förra helgen, helt improviserat, och dessutom har jag lyckats dricka vin varje dag den här veckan. Oops! Börjar bli lite dyrt det här...

Nu blir det nog till att lägga sig i soffan (som jag numera sover i när D ligger med sitt ben i ställning i sovrummet, grymt skön är den att sova i har jag upptäckt) och kika på lite Seinfeld.

Tjipp o gonatt!

Sommarlov

Nu har jag sommalov! Åtta veckors ledighet. Sitter som en smäck!!!

Jag är sämst!

Råkade via en arbetskamrats blogg klicka in mig på en av mina elevers blogg där jag fick se hur hon spydde galla över mig. Härligt! Men det hör väl till yrket att vissa ska hata en, vad vet jag. Får väl jobba på det nästa år. Hon tyckte jag kunde skriva nåt själv om mitt "fucking jävla liv som svenska lärare" (svensklärare)... =). Ja inte fan är det livet så kul alla gånger. Förhoppningsvis finns det andra som inte håller med. Eller så är jag kass helt enkelt. Skönt att det är lov om ett par dagar!

Student 09

Igår var det student. Det var kul men man blev rätt trött. Efteråt blev det lite spontanfest på Grappa följt av konsert med Timbuktu. Riktigt kul var det. Lite jobbigt känns det att det är måndag i morgon. Å andra sidan är det bara en vecka kvar att jobba innan jag får sommarlov!!

 Titta så snygga de är, mina studenter!!

på repeat just nu

What to wear...

I morgon är det studentdags. Tyvärr ser det ut att bli kallt. Vafan ska man ha på sig egentligen? Känns ju trist med svart på studenten men svarta,  tjocka strumpbyxor lär det bli. I alla fall om man ska vara utomhus. Det lutar åt den blåblommiga klänningen på bilden (från ellos) tillsammans med svart bälte, strumpisar och höga kilklackar.

Tibiaosteotomi

Tibiaosteotomi - omvinklingsoperation - vid ledbroskförslitning i knäleden. Det är den operationen Daniel precis gjort. Han är aningen orörllig nu. Får inte böja på knät på 6 veckor och inte gå på 3 månader. Har jag inte fått krupp eller slagit ihjäl honom efter det här är över kommer jag vara stolt över mig själv!!  Kul att vi bor på hela 50 kvadrat =)

Vad ska jag ha på mig?

På lördag är det som sagt dags för student. Man vill ju gärna klä upp sig lite. Funderar på den här klänningen men med ett svart linne under. Är det tillräckligt festligt tro? Tyvärr ser det ut att bli kasst väder så man lär ju få frysa häcken av sig. Tur att jag kan hålla mig mestadels inomhus...

Studentmiddag

Är nyss hemkommen från avslutningsmiddag med mina studenter. Vi hade samlat alla tre hotell- och restaurangtreorna för lite mat och andra trevligheter. Trots att jag slitit och svurit över dem många gånger de senaste tre åren kommer det nog att kännas lite ledsamt att lämna dem. De var ju den första klassen jag var mentor för. Mycket har hänt sedan de började för tre år sedan. Jag hade kul ikväll och jag hoppas att de hade det också.
 
På lördag är det dags. Då springer de ut från skolan för sista gången. Kommer ihåg att det kändes skönt men konstigt att sluta skolan. Det var ett par år sedan nu. 1996 närmare bestämt. Då var mina studenter 6 år gamla...
















Student 1996
RSS 2.0