Böcker

Jag har varit dålig på att uppdatera mina lästa böcker här på bloggen. Här kommer i alla fall några tankar om några av de jag läst den sista tiden.

En Shopaholics bekännelser och En Shopaholic i New York av Sophie Kinsella.

image1077

Jag var länge skeptisk till att läsa de här böckerna eftersom de verkade lite väl ytliga och tramsiga och de kanske de är, men underhållande är de i alla fall. Sköna chick lit-böcker att läsa när man inte kräver så mycket annat än just underhållning. Dock blev jag lite bervös på huvudpersonens oansvariga shoppande samtidigt som jag kände att jag nog inte shoppar så mycket ändå =). Nu har även en tredje bok i serien kommit ut på svenska. Än så länge finns den bara i inbunden version så jag funderar på att köpa den på engelska så blir det lite billigare.

Odjuret av Roslund och Hellström
image1079

Bra och spännande kriminalroman om en pedofil som dödar små flickor. Ruggig!! Läs även Box 21 av samma författare!

Fettpärlan av Guy de Maupassant
image1080


Visserligen bara en novell men ack så bra. Har läst om den nu eftersom mina elever läst och jobbat med novellen. Historien utspelar dig under det tysk-franska kriget 1870-71. En bok från realismen/naturalismen om (i min mening) människors högfärd, falskhet och usla moral. Läs den!

Kommentarer
Anonym

Hej ser att du har läst fettpärlan :)Undrar bara hur du skulle förklara huvudpersonen Fettpärlan från början till slut?Och Maupassant anses ju vara naturalist, utan att försköna eller väja för det obehagliga.

finns det några tydliga exempel som visar att verket är naturalistiskt?:) vänliga hälsningar!

2009-05-18 @ 21:53:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0